części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 FL ALL ] Brak podświetlania w drzwiach i pod nogami

Awatar użytkownika
bazzzyl
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bazzzyl » 26 maja 2014, 10:25

Dokładnie, 382. Mój był taki zaleziony, że papierem ściernym musiałem styki potraktować.

ernesto

Post autor: ernesto » 28 maja 2014, 05:46

Pobawiłem się wczoraj tym przekaźnikiem i jedynie co się poprawiło to że drzwi kierowcy zapalają oświetlenie w podsufitce, drzwi kierowcy i nogi brak, a drzwi żony żadnej poprawy, nawet nie ma info że są drzwi otwarte na zegarach.

Jeszcze zapytam czy po wyjęciu tego przekaźnika powinny się zapalać światła po otwarciu drzwi ? Chyba nie bo to przekaźnik tym steruje. U mnie na wyjętym się zapalały :( Coś mi się wydaje że kabelkomania mnie czeka

btuner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: btuner » 31 maja 2014, 18:20

Dzisiaj grzebałem w przekaźniku i niestety przeczyszczenie nie pomogło. Robi klik klik przez cały czas jak mam otwarte drzwi. Kupię drugi i sprawdzę ponownie. Okazało się jednak że nie jest on odpowiedzialny za podświetlenie nóg i drzwi kierowcy gdyż z wyjętym przekaźnikiem wszystko działa z info na FIS włącznie.

ernesto

Post autor: ernesto » 01 cze 2014, 06:38

Po wyjęciu przekaźnika tak a i owszem zapala się światełko w podsufitce ale nie zapalają się u mnie drzwi. Czyli on jest odpowiedzialny za drzwi i nogi tak sądzę. Zostaje kabelkomania i zamki. Myślałem nad przełożeniem zamków ale pewnie nie ma możliwości z tyłu na przód ? Chyba że rozebrać tylne zamki które rzadziej się używa i mikrostyki przerzucić

Sylas25
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Sylas25 » 01 cze 2014, 19:38

Miałem niedawno taką samą sytuację. Nie świeciły lampki w drzwiach oraz nie było podświetlania pod nogami. na zegarach też głupoty pokazywał albo nic nie pokazywał. Dużo ludzi mi mówiło i mikrostykach w zamkach. Skończyło się na wymianie przekaźnika 382. Stukał że niby włącza a nie włączał. Kup przekaźnik, wymień i po kłopocie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl