[D2 FL ALL ] Brak podświetlania w drzwiach i pod nogami
Pobawiłem się wczoraj tym przekaźnikiem i jedynie co się poprawiło to że drzwi kierowcy zapalają oświetlenie w podsufitce, drzwi kierowcy i nogi brak, a drzwi żony żadnej poprawy, nawet nie ma info że są drzwi otwarte na zegarach.
Jeszcze zapytam czy po wyjęciu tego przekaźnika powinny się zapalać światła po otwarciu drzwi ? Chyba nie bo to przekaźnik tym steruje. U mnie na wyjętym się zapalały Coś mi się wydaje że kabelkomania mnie czeka
Jeszcze zapytam czy po wyjęciu tego przekaźnika powinny się zapalać światła po otwarciu drzwi ? Chyba nie bo to przekaźnik tym steruje. U mnie na wyjętym się zapalały Coś mi się wydaje że kabelkomania mnie czeka
Dzisiaj grzebałem w przekaźniku i niestety przeczyszczenie nie pomogło. Robi klik klik przez cały czas jak mam otwarte drzwi. Kupię drugi i sprawdzę ponownie. Okazało się jednak że nie jest on odpowiedzialny za podświetlenie nóg i drzwi kierowcy gdyż z wyjętym przekaźnikiem wszystko działa z info na FIS włącznie.
Po wyjęciu przekaźnika tak a i owszem zapala się światełko w podsufitce ale nie zapalają się u mnie drzwi. Czyli on jest odpowiedzialny za drzwi i nogi tak sądzę. Zostaje kabelkomania i zamki. Myślałem nad przełożeniem zamków ale pewnie nie ma możliwości z tyłu na przód ? Chyba że rozebrać tylne zamki które rzadziej się używa i mikrostyki przerzucić
Miałem niedawno taką samą sytuację. Nie świeciły lampki w drzwiach oraz nie było podświetlania pod nogami. na zegarach też głupoty pokazywał albo nic nie pokazywał. Dużo ludzi mi mówiło i mikrostykach w zamkach. Skończyło się na wymianie przekaźnika 382. Stukał że niby włącza a nie włączał. Kup przekaźnik, wymień i po kłopocie.