Mam problem, otóż ostatnio chciałem zobaczyć jak działa webasto i zauważyłem, że nie chce załączyć się. Mam ogrzewanie postojowe - nie dogrzewacz! Posiadam oryginalny kluczyk Audi oraz w ustawieniach klimatronika w MMI można włączyć "Ogrzewanie postojowe". Spod dolnej osłony silnika wystaje rurka od webasta.
A więc, gdy próbuje włączyć pilotem ogrzewanie nic się nie dzieje. Mam sprawne baterie, dobrze włożone. Nie mruga ta kontrolka na pilocie, ani nie tyka żaden przekaźnik w samochodzie. Uruchomienie ogrzewania z ustawień klimatronika również nie działa. Gdy ustawię tryb ogrzewania na "Wł." po chwili się samoczynnie zmienia na "Wył.". Zero reakcji od strony Webasta.
Sprawdzałem Vag Commanderem błędy z "Heizgerat" i był tylko jeden "Kraftstoffvorratsanzeige" - znalazłem opis, że oznacza to "za mały poziom paliwa". Po jego usunięciu już sie nie pojawił ponownie.
Chciałbym, aby przed zimą udało mi się uruchomić to ogrzewania, gdyż bardzo mi na tym zależy. Z góry dziękuję za zainteresowanie i za jakieś wskazówki, podpowiedzi.