Auto stało 3 tygodnie nie ruszane. Wcześniej działało idealnie, akumulator ok. Teraz auto po otwarciu i próbie odpalenia bez kluczyka (keyless) nie zareagowało. Kluczyk został zatem włożony do stacyjki w celu uruchomienia kluczykiem, no i zero reakcji -nawet zapłon się nie włączył. No i tu pojawił się główny problem kluczyk po włożeniu do stacyjki zablokował się i za nic w świecie nie chce wyjść. Auto zupełnie unieruchomione.
Jakiś pomysł??
![]() |
![]() |
[D3 05 W12 ] Zablokowany kluczyk
-
- Forum Audi A8
[D3 05 W12 ] Zablokowany kluczyk
Marcin
W12+Z1000SX
W12+Z1000SX
Trywialnie proste zadanie - przy stacyjce masz taki malutki przycisk pozwalający uwolnić kluczyk.JohnyBravo pisze:No i tu pojawił się główny problem kluczyk po włożeniu do stacyjki zablokował się i za nic w świecie nie chce wyjść.
Potem otworzyć pokrywę bagażnika, o ile bębenek na kluczyk jest w niej sprawny i naładować aku

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Forum Audi A8
FOSS dzięki za szybki odzew, jutro rano spróbuję. Tylko, że aku powinien być OK, bo jak zamykam / otwieram drzwi z pilota, to wszystko działa, światła też dobrze świecą..
Myślisz, że jednak aku??
Kurde, mam elektryczną klapę i nie wiem czy dam radę otworzyć w garażu, żeby o drzwi nie uderzyła
Myślisz, że jednak aku??
Kurde, mam elektryczną klapę i nie wiem czy dam radę otworzyć w garażu, żeby o drzwi nie uderzyła

Marcin
W12+Z1000SX
W12+Z1000SX
To pewnie nie aku - VAG'a podłączyć i prawdę ci powie.JohnyBravo pisze:Tylko, że aku powinien być OK, bo jak zamykam / otwieram drzwi z pilota, to wszystko działa, światła też dobrze świecą..
Myślisz, że jednak aku??
To otwórz kluczykiem i potem ręcznie do góry.JohnyBravo pisze:Kurde, mam elektryczną klapę i nie wiem czy dam radę otworzyć w garażu, żeby o drzwi nie uderzyła![]()
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-