[inne ] VCDS 12.12
Było dokładnie tak jak mówisz!!VanDyke pisze:laskanfn pisze:Kolego szkoda, że dopiero teraz przeczytałem ten temat. Dosłownie kilka dni temu zamówiłem z tej strony taki kabelek.piotras87 pisze:Gdyby był ktoś chętny na zakup tego kabelka ze strony xcar360.com to też bym się pisał.
Jak przyjdzie (podejrzewam że nie wcześniej niż za miesiąc), o ile w ogóle przyjdzie i nie utknie w urzędzie celnym to zdam relację jak się sprawuje.
Z tego co wiem produkty o wartości do 30$ są zwolnione z cła, ale nie z VATu. Jedyne co mnie zastanawia; jeśli zamówić np. 2 albo 3 kabelki to czy przypadkiem chora ideologia polskiej biurokracji, nie poprosi grzecznie o zapłacenie cła bo wartość paczki przekroczy 30$:)
Żadnego VATu ani cła nie zapłacisz. Kabel idzie pocztą lotniczą do Holandii bodajże (mają tam oddział) a następnie do Polandii. Zresztą na pewno dostałeś list przewozowy. Czas oczekiwania to max 10 dni roboczych.
Kabelek testowałem na kilku samochodach, działa świetnie, nie zrywa połączenia i działa dużo szybciej niż klon z allegro, który do tej pory miałem. Używam do niego wersji VAG 12.12 EN, PL niestety nie działa, ale to nie jest żaden problem.
Wygląda tak samo jak mój, ale co w środku siedzi to Ci nie powiem. Ja zainstalowałem z płytki, która do niego dostałem (taka sama jak na zdjęciu),sprawdzałem tylko czy wersja PL ze strony ADAKO pójdzie i nie poszła.nikoa4 pisze:Kolego (laskanfn)czy ty masz ten sam kabel co ja?kupilem go z linka podanego tutaj.z amazon uk.z jaka wersja vcds bedzie banglac.na kablu jest 12-12.
Czy normalnie jak pobiore ze strony ross-tech to bedzie dzialac?
Pany ja mam stare dobre 908 oraz 12.12 oba latają po angolu co dla mnie nie jest problemem i powiem różnic nie widać, oba łączą się bez problemu z moim D3 i C4 ojca C5 siostrzeńca 8L i B7, do tego kumpla Golf 1J oraz jego żony 1K, robiłem nimi masę rzeczy łącznie z obniżeniem mojej niuńki o 20mm, specjalnie tą czynność robiłem na jednym i drugim kablu, zero różnic,
tzn. jedyna różnica jaką zauważyłem to podpowiedzi podczas kodowania, tzn 908 np pokazuje w podpowiedziach kodowanie strzelam od 0 do 9 i do każdego jest opis a 12.12 ma podpowiedź od 0 do 12 z opisem, tyle tylko że na kablu 908 parametr kodowania np. 12 także przyjmuje tyle tylko że nie wiemy co on oznacza.
tak że tak naprawdę 908 nawet wystarcza i do tego z strony ross-tech informacje odnośnie podpowiedzi co do kodowania.
A i jak by ktoś miał potrzebę w okolicach oświęcimia podpiąć się pod vag-a to niema problemu, zimne piwo i można ogarnąć temat.
tzn. jedyna różnica jaką zauważyłem to podpowiedzi podczas kodowania, tzn 908 np pokazuje w podpowiedziach kodowanie strzelam od 0 do 9 i do każdego jest opis a 12.12 ma podpowiedź od 0 do 12 z opisem, tyle tylko że na kablu 908 parametr kodowania np. 12 także przyjmuje tyle tylko że nie wiemy co on oznacza.
tak że tak naprawdę 908 nawet wystarcza i do tego z strony ross-tech informacje odnośnie podpowiedzi co do kodowania.
A i jak by ktoś miał potrzebę w okolicach oświęcimia podpiąć się pod vag-a to niema problemu, zimne piwo i można ogarnąć temat.