[D2 95 4.2PB ] Brems Licht
[D2 95 4.2PB ] Brems Licht
Witam !!!
Dziś przy odpaleniu auta na komputerze pokazał się komunikat BREMS LICHT oraz podświetliły się wszystkie biegi na czerwono, brak przełączania biegów na Tiptroniku. co mu jest ?
Dziś przy odpaleniu auta na komputerze pokazał się komunikat BREMS LICHT oraz podświetliły się wszystkie biegi na czerwono, brak przełączania biegów na Tiptroniku. co mu jest ?
Ostatnio zmieniony 02 lip 2014, 01:34 przez Dynka13, łącznie zmieniany 1 raz.
tak wszystko na raz
Bremslicht to swiatlo stopu, jak np. ci sie zarowka spali to wtedy wywala blad na FISie
natomiast to ze jednoczesnie Ci sie przyciski podwietlily... na poczatek podepnij VAGa i sprawdz bledy. Ja bym tu obstawial czujnik swiatel stopu. Ja tak mialem ze mi zaczął sie psuc i czasami nie moglem w gole lewarkiem ruszyc bo elektromagnez nie puszczal. Po wymianie spokój.
Bremslicht to swiatlo stopu, jak np. ci sie zarowka spali to wtedy wywala blad na FISie
natomiast to ze jednoczesnie Ci sie przyciski podwietlily... na poczatek podepnij VAGa i sprawdz bledy. Ja bym tu obstawial czujnik swiatel stopu. Ja tak mialem ze mi zaczął sie psuc i czasami nie moglem w gole lewarkiem ruszyc bo elektromagnez nie puszczal. Po wymianie spokój.
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Zmien kolego ten czujnik pod pedałem to napewno pomoże
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
a dobrze wyregulowales ten czunik? chodzi o to czy na odpowiednia dlugosc wykreciles ten belec na koncu czujnika ? Powinien byc w tej samej odleglosci co oryginal, bo jak za malo wykrecisz to nie bedzie prawidlowo dzialal.Dynka13 pisze:wznawiam, problem dziś się znów pojawił. wymieniłem ten 4 pinowy czujnik i ok. a dziś znów to samo
Jesli to nie to sprawdz jeszcze wtyczke, moze gdzies zasniedziala.... <niewiem>
Jak po tych operacjach bedzie ok a potem znow problem wroci, to gdzies na kablu...
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Forum Audi A8