części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 04 4.0TDI ] Keyless Go - problemy z systemem

Awatar użytkownika
menib
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: menib » 08 maja 2011, 23:59

Dobra, kolejny temat na ktory sie nikt konkretnie nie wypowiedzial tylko pierdoly piszecie i klocicie sie , beznadzieja chlopaki kibel z tego forum robicie , moze na jakims ogolnym piszcie czy cos ,
Odp, na temat:
By wymienic modol kessy nie trzeba wymieniac kolumny kierownicy ze zintegrowanym sterownikiem rygla ( koszt 3tys) jezeli modol kessy ma HW 16 lub wyzej , mozna wtedy wykonac procedure serwisowa regeneracji kolumny do kessy, kluczyki pozostana bez zmian. Jezeli modol kessy bedzie uszkodzony podczas procedury wysypie nam rygiel i sterownik silnika wiec dodajac kluczyki wychodzi nam 9 tys o ktorych pisano wczesniej.
Problem z nie dzialajacymi antenami w klamkach czy wnetrzu jest czeso problemem anteny ale i samego modolu rowniez wiec warto to przemierzyc , kilka razy okazalo sie ze przyczyna byla banalna i potrafie ja opanowac na poziomie warsztatowym, moge rowniez przepisac kessy z jednego samochodu do drugiego bez ASO ale trzeba podjechac do mnie - emailem tego nie zrobie, modoly kessy mam jak by komus cos nie dzialalo. JJak ktos chce to mu takie Advenced Key moge zalozyc, temat 2 razy wykonany, pozdro.
Wykonane Mody:
Distronic;Skl.lusterka'09;AMI-mp3,HDD,USB;TunerTV;czuj.deszczu;Radio DAB;Line assist;Side assist; Alcantara;Masarze,wentylacje,grzanie w fotelach przod i tyl;Pilot do MMI;Roleta tyl i boczne el.;Kam.cofania;autom.zam.klapy tyl;el.domyk.drzwi;ISOFIX;czujn.cisnien.kol;Keyless entry z liniami papilarnymi;Telefon BTA;Ogrz.dod.->postoj

Awatar użytkownika
paulo3535
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: paulo3535 » 07 sty 2012, 13:37

Witam.
menib, mam pytanie. Czy po wymianie baterii w kluczyku z systemem Advenced Key, auto Q7 2007 rok, trzeba pewnie programować go VAGiem?
Myślę o... A..ósemce... O..j myślę...:D
Myślałem...i myślałem...i jest Q7 3.0TDI 2007r.

Awatar użytkownika
Klimass1
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Klimass1 » 02 lut 2012, 20:04

menib pisze:Dobra, kolejny temat na ktory sie nikt konkretnie nie wypowiedzial tylko pierdoly piszecie i klocicie sie , beznadzieja chlopaki kibel z tego forum robicie , moze na jakims ogolnym piszcie czy cos ,
Odp, na temat:
By wymienic modol kessy nie trzeba wymieniac kolumny kierownicy ze zintegrowanym sterownikiem rygla ( koszt 3tys) jezeli modol kessy ma HW 16 lub wyzej , mozna wtedy wykonac procedure serwisowa regeneracji kolumny do kessy, kluczyki pozostana bez zmian. Jezeli modol kessy bedzie uszkodzony podczas procedury wysypie nam rygiel i sterownik silnika wiec dodajac kluczyki wychodzi nam 9 tys o ktorych pisano wczesniej.
Problem z nie dzialajacymi antenami w klamkach czy wnetrzu jest czeso problemem anteny ale i samego modolu rowniez wiec warto to przemierzyc , kilka razy okazalo sie ze przyczyna byla banalna i potrafie ja opanowac na poziomie warsztatowym, moge rowniez przepisac kessy z jednego samochodu do drugiego bez ASO ale trzeba podjechac do mnie - emailem tego nie zrobie, modoly kessy mam jak by komus cos nie dzialalo. JJak ktos chce to mu takie Advenced Key moge zalozyc, temat 2 razy wykonany, pozdro.
Szanowny kolego , gdzie znajdują się te anteny ? Bo mam do wymiany i chce się zabrać za wymianę bo mam uwalone i dodatkowo jedna klamka do zmiany. Części już mam załatwione tylko chce zdemontować i porównać numery oryginału. Z góry dziękuję i proszę o szybką odpowiedź.
Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców
A6 C6 BMK wymiana wtrysków?

iciu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: iciu » 04 lut 2012, 08:53

Karol pisze:
FOSS pisze:oraz moduł sterujący (umieszczony o ile dobrze pamiętam w bagażniku)...
mialem ten sam problem musialem wymienic wlasnie modul, ktory znajduje sie pod siedzeniem kierowcy

Musze wymienic rownniez modul kesyy pod fotelem, w serwisie powiedzieli ze nie mozna tylko tego pod fotelem bo wg informacji serwisowej trzeba wymienic z modulem ktory jest w kolumnie kierownicy i cala usluge wyliczyli na 7tys... ?

Modul kessy juz posiadam.. jakie jest ryzyko wymiany tylko tego modulu bez kolumny ?
--
Pozdrawiam,

Iciu

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 04 lut 2012, 09:01

takie że darmozjady z ASO będą mocno kręcić nosem przy kodowaniu i zdjęciu ochrony komponentu, i na bank powiedzą ci że gwarancji nie bedzie. trzeba kodować klucze na nowo
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.

iciu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: iciu » 04 lut 2012, 10:12

Twierdzą, że może w ogóle coś się uszkodzić, zblokować jeśli będą programować kessy do starego modułu w kolumnie kierownicy...
--
Pozdrawiam,

Iciu

Awatar użytkownika
Klimass1
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Klimass1 » 04 lut 2012, 10:56

odpowie mi ktoś gdzie znajdę anteny od tego systemu ?? bo muszę zdemontować na wzór ...
Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 05 lut 2012, 19:48

mimo to radze podjąć ryzyko bo koszta są spore zakładając wymiane kompletu

Awatar użytkownika
Klimass1
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Klimass1 » 05 lut 2012, 22:48

Dziękuję wszystkim za odpowiedź
Regulamin - reklama.
602-11-90-63
Działosza
56-500 Syców

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 06 lut 2012, 21:36

Klimass1 pisze:gdzie znajdę anteny od tego systemu ??
wybacz ale nie posiadam wiedzy mogącej zaspokoic twoje pytanie...

Awatar użytkownika
paulo3535
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: paulo3535 » 22 mar 2012, 08:38

Klimass1 pisze:Dziękuję wszystkim za odpowiedź
Minął ponad miesiąc nie wiem czy jeszcze szukasz tych anten, ale może to coś pomoże
Obrazek
Myślę o... A..ósemce... O..j myślę...:D
Myślałem...i myślałem...i jest Q7 3.0TDI 2007r.

stud3nt
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: stud3nt » 14 cze 2014, 20:55

menib, Mam pytanie jesli mialem wylamany rygiel w kolumnie kierowniczej czy moge kupic uzywany i mozna wpisac kod imobilaisera czy musi byc kolumna czysta bez zadnego kodowania? rygiel zostal zlamany bo nie bylo kluczykla, kluczyk sie znalazl, ale auto nie reaguje na kluczyk czy wina bedzie brak komunikacji stacyjki z ryglem w kolumnie kierowiczej, czy moze byc to cos innego

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 14 cze 2014, 21:13

Kolego stud3nt, zapraszam...

<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p

Pozdrawiam
Simone331

stud3nt
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: stud3nt » 30 cze 2014, 22:54

Nikt nie ma nic do powiedzenia ? Są jacyś eksperci kogo mozna zapytać czy dać sobie spokój

dawid_oskar
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: dawid_oskar » 06 lip 2014, 19:14

Koledzy proszę o ocenę w D3 :
Mam pytanko - wydaje mi się ,że mam walnięty sterownik keyless ,ale może ktoś potwierdzi...

Objawy : Dotyki w klamkach nie działają, nie mogę ustawić lini papilarnych bo wyskakuje error, czasami mimo ,że kluczyk leży w aucie w tym samy miejscu, pokazuje chwilowo brak kluczyka i znika. Anteny wszystkie wymienione, odpala normalnie, nic innego złego nie zauważyłem ...

Czy to będzie sterownik na 100% ? <niewiem>

Nie piszemy z CAPS LOCKiem
Ostatnio zmieniony 06 lip 2014, 20:13 przez dawid_oskar, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl