![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Głośniki w tylnich drzwiach nie grają
[D2 97 4.2PB/LPG ] Głośniki w tylnich drzwiach nie grają
Witam,
z dnia na dzień przestały mi grac głośniki w tylnych drzwiach. Sprawdziłem napięcia miernikiem i na kostkach jest, na ostatnim wyjściu z kostek też jest (coś ok 9,80V chyba). Po rozkręceniu boczku i dopchaniu się do głośnika, a dokładniej kostki (2 szare przewodu do niej idą) napięcia brak...
Co może być przyczyną? Jest jakiś bezpiecznik od samych głośników w tylnych drzwiach?
z dnia na dzień przestały mi grac głośniki w tylnych drzwiach. Sprawdziłem napięcia miernikiem i na kostkach jest, na ostatnim wyjściu z kostek też jest (coś ok 9,80V chyba). Po rozkręceniu boczku i dopchaniu się do głośnika, a dokładniej kostki (2 szare przewodu do niej idą) napięcia brak...
Co może być przyczyną? Jest jakiś bezpiecznik od samych głośników w tylnych drzwiach?
Ostatnio zmieniony 24 sie 2014, 11:06 przez lesiu117, łącznie zmieniany 1 raz.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Przy BOSE jeden wzmacniacz zasila osobno każdy kanał, natomiast w systemie Nokia by Tonsil są dwa małe wzmaki w obudowie tylnych wooferów w półce, gdzie każdy z nich zasila tylko tył, tj: po 3 głośniki w zalezności od strony (woofer w półce i srednio oraz wysokotonowe w drzwiach tylnych), przód natomiast (4 głośniki) korzysta ze wzmaka radia, dlatego tez przy kodowaniu radia pod system BOSE jego wzmacniacz zostaje wyłączony.
Black Cars Matters
system jest firmy NOKIA.
Cała kabelkownia:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Płytka która była w tej czarnej osłonce termokurczliwej:
![Obrazek]()
Ogólnie to od zakupu grały wszystkie głośniki oprócz subwooferów w tylnej półce. Po poprzednim właścicielu zostały kable pociągnięte do bagażnika do podłączenia wzmacniacza więc podejrzewam brak tego adaptera do subwooferów... Kable już zdemontowane bo nie mam zamiaru nic takiego tam montować (muzyki mam słuchać ja a nie wszyscy na zewnątrz w promieniu 100m z dźwiękiem latającej ramki z rejestracją
) i podejrzewam, że jak uruchomię całe audio to do słuchania muzyki w trakcie jazdy będzie wystarczające 
Cała kabelkownia:
Płytka która była w tej czarnej osłonce termokurczliwej:
Ogólnie to od zakupu grały wszystkie głośniki oprócz subwooferów w tylnej półce. Po poprzednim właścicielu zostały kable pociągnięte do bagażnika do podłączenia wzmacniacza więc podejrzewam brak tego adaptera do subwooferów... Kable już zdemontowane bo nie mam zamiaru nic takiego tam montować (muzyki mam słuchać ja a nie wszyscy na zewnątrz w promieniu 100m z dźwiękiem latającej ramki z rejestracją