[D3 ALL ] Aktualizacja MMI 2G z softu 0600
-
- Forum Audi A8
w przypadku opla ... miałem często wątpliwości czy aktualizacja to nie "lepsze" przykrycie niedoróbek... np... lekkie drgania obrotów w nowej insignii opel załatwił nowym softem który podnosił obroty o 50 do góry!!!????
w audi .. z doświadczenia wiem że każdy następny soft
-wprowadzania nowe funkcjonalności
-poprawia błędy również te których nie jesteś świadomy
więc nad czym się zastanawiasz
w audi .. z doświadczenia wiem że każdy następny soft
-wprowadzania nowe funkcjonalności
-poprawia błędy również te których nie jesteś świadomy
więc nad czym się zastanawiasz
Nie dramatyzuj.Tu podobno aktualizacja kosztuje (powtarzam za kolega) 50 € i serwis bierze klopoty na siebie.Pytanie tylko czy jest to zauwazalne dla zwyklego uzytkownika czy tylko autko bedzie sie mialo mlepiej.pebo pisze:Dostąpisz niewątpliwej okazji radowania się niebywałą lekkością portfela.majkaistefan pisze:Witam!
A zastanawiam sie nad tym czy bede czula radosc z wydanych pieniedzy czy tylko je wydam.
Majka.
Majka.
Dla zwykłego użytkownika dochodzą czasami nowe opcje np. możesz sobie podejrzeć stan naładowania akumulatora, zmienić ustawienia audio, informacje z komputera pokładowego, ustawienia foteli itp. Ważne jest, aby po wgraniu nowego softu MMI prawidłowo zakodować urządzenia, aby odblokować niektóre nowe opcje. generalnie nowszy soft jest lepszy - w końcu w jakimś celu powstaje.
Bądź dobry jak chleb.
Majka, jest to niewiele. Ogólnie nie znalazłem nic na temat funkcjonalności takiego softu, ale jeśli nie szkoda Ci 50 eur i zrobi to poważna firma (bo zarówno w trakcie aktualizacji jak i po mogą być problemy z niektórymi urządzeniami, czyli ważna jest gwarancja) to warto podnieść soft do wyższej wersji. Ja posiadam wersję ze spolszczeniem i tylko dlatego nie przechodzę na najnowszy soft, ale to pewnie też długo nie potrwa. Pozdrawiam
Bądź dobry jak chleb.
Najlepiej krok po kroku, trochę to potrwa, ale masz większe prawdopodobieństwo, że wszystko będzie dobrze działało i będą wszelkie dostępne opcje. Poza tym po wgraniu trzeba auto podłączyć pod VAGa i aktywować niektóre opcje oprogramowania obsługi urządzeń, które wcześniej nie występowały (np. komputer pokładowy).
Bądź dobry jak chleb.