[D3 08 ] Zamiana odtwarzacza 1CD na zmieniarkę 6CD
[D3 08 ] Zamiana odtwarzacza 1CD na zmieniarkę 6CD
Witam
Od wczoraj jestem posiadaczem Audi A8D3. Niestety w moim samochodzie jest zwykły odtwarzacz cd, a nie zmieniarka na 6 płyt. Chcę to zmienić. Czy może mi ktoś napisać czy wystarczy wymienić urządzenie, czy trzeba jeszcze dołożyć dodatkowe kabelki? Czy ma ktoś może nr zmieniarki montowany w 2008 roku w tych Audiczkach? Ktoś z Was robił coś takiego?
Od wczoraj jestem posiadaczem Audi A8D3. Niestety w moim samochodzie jest zwykły odtwarzacz cd, a nie zmieniarka na 6 płyt. Chcę to zmienić. Czy może mi ktoś napisać czy wystarczy wymienić urządzenie, czy trzeba jeszcze dołożyć dodatkowe kabelki? Czy ma ktoś może nr zmieniarki montowany w 2008 roku w tych Audiczkach? Ktoś z Was robił coś takiego?
Ostatnio zmieniony 12 lip 2014, 19:41 przez Rabol, łącznie zmieniany 2 razy.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- 123mielony
- Super Klubowicz
Popraw profilRabol pisze:Od wczoraj jestem posiadaczem Audi A8D3.
Nic nie dokładasz. Odpinasz odtwarzacz, podpinasz zmieniarkę i ...... teoretycznie to wszystko ale zmieniarka jest objęta ochroną komponentu (urządzenia są dopisane do konkretnego auta po numerze VIN) więc aby wszystko działało poprawnie będziesz musiał prawdopodobnie odwiedzić ASO i przepisać ją pod swoje auto.Rabol pisze:Niestety w moim samochodzie jest zwykły odtwarzacz cd, a nie zmieniarka na 6 płyt. Chcę to zmienić. Czy może mi ktoś napisać czy wystarczy wymienić urządzenie, czy trzeba jeszcze dołożyć dodatkowe kabelki?
4E0.057.110.CRabol pisze:Czy ma ktoś może nr zmieniarki montowany w 2008 roku w tych Audiczkach?
4E0.057.110.E
4E0.057.110.H
A i owszem było, odtwarzacz na pojedynczą płytę CD.123mielony pisze:O rany a takie coś było montowane?masz jakieś foto jak to wygląda?Rabol pisze:Niestety w moim samochodzie jest zwykły odtwarzacz cd, a nie zmieniarka na 6 płyt.
Zdjęcia też nie mam ale nic szczególnego w wyglądzie nie ma, bardzo podobna do zmieniarki tylko nie ma przycisku LOAD i tych na dole numerycznych - posiadam coś takiego jako narzędzie serwisowe
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- 123mielony
- Super Klubowicz
123mielony, jest nagłośnienie Bose. Mnie też dziwił brak zmieniarki. Mam też mały problem z parametrami ustawienia dźwięku. Jak chcę wejść w ustawienia fadera, balance itp. to zawiesza mi się wyświetlacz MMI i muszę go zrestartować. Stacje radiowe można zmieniać, ale wyświetlacz wisi. Ktoś wie czym to może być spowodowane? Zauważyłem to przy zakupie. Sprzedający nawet o tym nie wiedział. Ale przynajmniej dzięki temu udało mi się ładnie zbić z ceny.
Jakieś błedy? Może CP... a może coś popsute.... podpiąć VCDS i sprawdzić bo bez tego to wróżenie z fusów.Rabol pisze:Mam też mały problem z parametrami ustawienia dźwięku. Jak chcę wejść w ustawienia fadera, balance itp. to zawiesza mi się wyświetlacz MMI i muszę go zrestartować. Stacje radiowe można zmieniać, ale wyświetlacz wisi. Ktoś wie czym to może być spowodowane?
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Czy ta zmieniarka (z opcją czytania MP3) będzie działać w moim Audi?
http://allegro.pl/zmieniarka-audi-a6-a8 ... 41324.html
Czy wersja o oznaczeniu 4E0 035 110 A nie podejdzie?
http://allegro.pl/zmieniarka-audi-a6-a8 ... 41324.html
Czy wersja o oznaczeniu 4E0 035 110 A nie podejdzie?
Zmieniarka najczęściej posiada CP.riki76 pisze:Chciałbym też wymienić mój odtwarzacz CD na jedną płytę na zmieniarkę 6CD. Rok auta to 2003 jaka będzie pasowała i czy faktycznie trzeba coś robić z tym CP?
Mam akurat taką jedną na zbyciu i jeżeli twój pojedynczy napęd CD jest w pełni sprawny to mógłbym go nawet przyjąć w rozliczeniu
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-