[D3 06 4.2TDI ] Szarpanie/Dragnie na postoju
[D3 06 4.2TDI ] Szarpanie/Dragnie na postoju
Witam,
Ostatnimi czasy moja A8 dziwnie się zachowuje, mianowicie czasem po odpaleniu, czasem po krótszej lub dłuższej jeździe, obojętnie czy to silnik jest zimny czy ciepły odczuwalne dosyć mocno jest bujanie/drganie/szarpanie silnika najczęściej zaczyna się ono podczas wrzucenia D, zmiana na P czy N czasem pomaga, czasem nie ale przeważnie dodanie gazu uspokaja samochód. Przy ruszenia podczas takiego objawu występuje lekkie szarpniecie ale tylko przy ruszeniu gdy zaczyna on się bujać, później podczas jazdy nic takiego nie czuć. Czy spotkaliście się już czymś takim, jeżeli tak to prosiłbym o rady/pomoc jak temu zapobiec gdyż zaczyna się to robić uciążliwe. Mechanik stwierdził że to wtryski ale po wymianie na nowe nadal jest to samo.
Pozdrawiam
Ostatnimi czasy moja A8 dziwnie się zachowuje, mianowicie czasem po odpaleniu, czasem po krótszej lub dłuższej jeździe, obojętnie czy to silnik jest zimny czy ciepły odczuwalne dosyć mocno jest bujanie/drganie/szarpanie silnika najczęściej zaczyna się ono podczas wrzucenia D, zmiana na P czy N czasem pomaga, czasem nie ale przeważnie dodanie gazu uspokaja samochód. Przy ruszenia podczas takiego objawu występuje lekkie szarpniecie ale tylko przy ruszeniu gdy zaczyna on się bujać, później podczas jazdy nic takiego nie czuć. Czy spotkaliście się już czymś takim, jeżeli tak to prosiłbym o rady/pomoc jak temu zapobiec gdyż zaczyna się to robić uciążliwe. Mechanik stwierdził że to wtryski ale po wymianie na nowe nadal jest to samo.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 22 sie 2014, 15:33 przez Barnolek, łącznie zmieniany 1 raz.
A z tych mechaników podłączał się któryś komputerem?.... bo bez tego równie dobrą diagnozę postawi wróżbita Maciej
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Być może mechanika zamiast użyć komputera do diagnozy posiada inne metody dostępne na tej stronie
http://powroz-mi.pl/wrozka-semiramida/
http://powroz-mi.pl/wrozka-semiramida/
-
- Forum Audi A8
Re: Szarpanie/Dragnie na postoju
Witam, mam podobne objawy, na pewno nie jest to poduszka, obstawiam raczej na wtryski, mógłbyś mi podpowiedzieć jaka była przyczyna w Twojej Audi?