![]() |
![]() |
![]() |
[D2 98 4.2PB/LPG ] Nie odpala na PB
Koles co mi to składał bardzo słabo do kręcił tą długą szpilke .dokrecilem ja jeszcze z 4 obroty i teraz dopiero czuć opór lecz auto odpala na oparach i gaśnie .mam pytanie czy teraz znów trzeba zalać kosz poprzez wlew paliwa bo może dołem mi to schodzi z kosza. Z tego co wiem żadna pompa na sucho nie zacznie poprawnie działać.
DODANO:
Wlalem przez wlew 4 litry odpalił na paliwie i jechał przez kilometr i dalej szarpanie i dążenie do zgasniecia. Załamuje mnie już ten problem.
Ostatnio zmieniony 27 sie 2014, 08:46 przez PIPPEN, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie totalna zalamka koles wymienil mi wąż z kosza paliwowego ale włożył zbrojony z gazu i sie zrobił jak kondon miękki i znów zatarlo pompę . To jest powodem problemu. Chciałem wymienić te dwa węże i ulamalem kruciec z jednego ,porażka skończyło się kupnem pompy z koszem koszt 350 . Jak włożę to dam znać.
Brak mi słów <jezu>PIPPEN pisze:Panowie totalna zalamka koles wymienil mi wąż z kosza paliwowego ale włożył zbrojony z gazu i sie zrobił jak kondon miękki i znów zatarlo pompę . To jest powodem problemu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
A po co CI to? Jak sie nie sprawdzi to bedziesz biedny dopiero.Odcięcie pompy dla sekwencji z opóźnieniem już zamówione ,koszt całe 35 zł. z przesyłką.
A jak ....
Same gdybanie
Nie wiem ile to metrów, ale mogę przeliczyć, jeżeli to ma jakieś znaczenie.
Prawda jest taka że niespodzianki i awarie najdziwniejsze się zdarzają i najlepiej by było śmigać na dwóch paliwach jednocześnie.
Oczywiście nie ciekawie by było, jak by brakło LPG podczas wyprzedzania, ale PB też może braknąć w takiej sytuacji i awarie tez nie stronią od instalacji PB i LPG. Nie ma złotego środka.
Ale dobrze że są różne zdania na pewne tematy, przynajmniej można się trochę przegadywać i dyskutować.
Same gdybanie
Nie wiem ile to metrów, ale mogę przeliczyć, jeżeli to ma jakieś znaczenie.
Prawda jest taka że niespodzianki i awarie najdziwniejsze się zdarzają i najlepiej by było śmigać na dwóch paliwach jednocześnie.
Oczywiście nie ciekawie by było, jak by brakło LPG podczas wyprzedzania, ale PB też może braknąć w takiej sytuacji i awarie tez nie stronią od instalacji PB i LPG. Nie ma złotego środka.
Ale dobrze że są różne zdania na pewne tematy, przynajmniej można się trochę przegadywać i dyskutować.