[D3 ALL ] Elektryczne zamykanie klapy
No i juz montaz rozpoczety ;-) dzisiaj wszystko doszlo i juz zaczalem montaz :-) jutro powinno wszystko pieknie hulac :-))
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
LUKAS, tak tak oczywiście wszystko działa tylko silnik, który kupiłem jest słaby już, ale gość od którego brałem nie robi żadnych problemów i prawdopodobnie za tydzień pojadę do Niego wymienić, bo nawet odsyłać nie kazał bo dopiero ma ok środy mieć kolejne silniki i mam przyjechać od razu założymy i sprawdzimy, ale wszystko fajnie działa, montaż nie jest skomplikowany mocno, ja chciałem, żeby wszystko było ładnie polutowane w taśmie tej szmacianej jak oryginał i tak zrobiłem, najwięcej mi czasu zajęło puszczenie kabla od przycisku do silnika bo oczywiście chciałem, żeby nie latał w klapie to częściowo złapałem taśmą do całej wiązki częściowo trytytkami a najgorzej było puścić go do oryginalnego przejścia od klapy do błotnika bo ciasno tam strasznie, żeby wsadzić ten kabel, ale powoli się udało i później też przez błotnik chwila roboty, masa tak jak pokazał kolega wyżej plus też w oryginalne miejsce na bezpieczniku blaszkowym wszystko ładnie pięknie itd działać działa, ale będzie działać perfekt
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
LUKAS, Jeżeli teraz zmienię silnik na mocniejszy to w 1000zł spokojnie się zamknę jeżeli z normalnym silnikiem to cena ok 700zł wszystkie graty i kawałek wolnej soboty i można cieszyć się efektem
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
LUKAS, dokladnien cena niska :-) ale powiem szczerze, zeby nie bylo takiego opisu calosci jaki podal JIMM to bym nie podejmowal sie zakladania za co dla Niego wieeeelkie podziękowania :-)
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
nie ma za co, polecam się na przyszłośćLukas134 pisze:zeby nie bylo takiego opisu calosci jaki podal JIMM to bym nie podejmowal sie zakladania za co dla Niego wieeeelkie podziękowania
otwórz bagażnik, następnie włóż rękę pomiedzy akumulator i górną poziomą część bagażnika i palcami szukaj na pionowym odcinku mocowania zawiasu....wystającego wieloklinu, coś w rodzaju wystajacego na około 1,5 cm klucza imbusowego.Poniżej zapożyczone zdjęcie i przedmiotowy wieloklin.tomi5 pisze:jak wyglada zawias który jest przystosowany do el klapy??
Ostatnio zmieniony 16 lip 2014, 11:23 przez JIMM, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Tak trzeba będzie zrobić.siwy71 pisze:wymieniasz zawias i po problemie, koszt niewielki około 50złMarcin2013 pisze:No i jest tak jak myślałem, oczywiście mój zawias nie posiada wieloklinu ;(
Mam jeszcze jedno pytanie, moja klapa w standardzie po przymknięciu się nie dociąga sama, czy elektryczna się opuszcza prawie na sam dół i dopiero dociąga ją zamek czy silnik robi wszystko ??