![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Listwy chrom
- SamackA8
- Super Klubowicz
[D2 ALL ] Listwy chrom
Witam. Otóż próbowałem odnowić moje listwy chrom które są w kiepskiej formie. Pisałem coś tam na forum, ale nikt nie dał rady tak porządnie z nimi nic zrobić, dzwoniłem do 18 firm i nikt nie robi takich listew samochodowych
. Wpadłem na pomysł oklejenia tych listw folią chromową 3m. Co o tym myślicie?

SamackA8, tutenhamon polerował u siebie z tego co pamiętam, tu masz temat http://www.a8team.pl/d2-all-chromowane- ... t12788.htm
Co do oklejanie to bardzo ciekaw jestem trwałości tej folii.
Co do oklejanie to bardzo ciekaw jestem trwałości tej folii.
- SamackA8
- Super Klubowicz
No to jest tak samo jak oklejają np. maski w carbonie. Kolega okleił sobie np. lusterka w tym chromie bo powiedział że nie będzie kupował specjalnie nakładek za 300zł z in pro no i jeździ już parę miesięcy i jak nówka. Trzeba sprawdzić ten temat. Raczej zamówię jakiś kawałek takiej folii, ściągnę np. tą listwę z przodu bo jest najbardziej podatna na różne warunki i okleję. Się zobaczy 
No bardzo fajny temat kolegi tutenhamon, lecz moich listew z tyłu zderzaka i z przodu raczej uratować się już nie da. Tak jakby ten chrom cały zszedł i już są matowe
. Ale z bocznymi idzie pokombinować, lecz te akurat mam w fajnym stanie

No bardzo fajny temat kolegi tutenhamon, lecz moich listew z tyłu zderzaka i z przodu raczej uratować się już nie da. Tak jakby ten chrom cały zszedł i już są matowe

- SamackA8
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
U mnie walka z tymi listwami zakończyła się wymianą na używki w świetnym stanie.. Mam stare do polerki i innych szaleństw ale to nie ma sensu bo ten materiał jest lichy jak cholera i moment koroduje ( tą samą przypadłość ma listwy nad trójkątnymi szybkami). Listwy przy samych szybach i nad nimi są z innego materiału i nadal mają połysk po polerce mimo, że ich nie przecierałem pastą.
-
- Super Klubowicz
- robertas
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- robertas
- Super Klubowicz
- SamackA8
- Super Klubowicz
Witajcie. Mam mały postęp z listewkami
. Otóż oddałem je do czegoś takiego jak chromowanie natryskowe, za tydzień zobaczymy efekty i napiszę coś więcej + dodam foteczki
. Zobaczymy co będzie dalej...
Tutaj filmik podglądowy jak to wygląda:
Wiem, że bardzo dużo ludzi pisze, że to nietrwałe itp., ale ja wolę się sam przekonać jak to będzie
. Gościu który mi to robi, powiedział, że trwałość tego jest niby tak jak lakieru samochodowego. Zobaczymy. 

Tutaj filmik podglądowy jak to wygląda:
Wiem, że bardzo dużo ludzi pisze, że to nietrwałe itp., ale ja wolę się sam przekonać jak to będzie

Ostatnio zmieniony 31 gru 2014, 20:34 przez SamackA8, łącznie zmieniany 2 razy.
- SamackA8
- Super Klubowicz