Czy o taki typ uszczelki chodzipebo pisze:nie widzę uszczelki pod misę olejową
[D3 03 4.2MPI ] Jaki olej do 6HP , typ tipa GNU - 239zł /
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Coś w tym stylu, trzeba tylko policzyć, na ile śrub.
Skrzynia HKT to 6HP26A61, czyli mocowanie misy na 24 śruby, ale sprawdź jeszcze tu: http://www.zf.com/media/media/document/ ... atalog.pdf
Skrzynia HKT to 6HP26A61, czyli mocowanie misy na 24 śruby, ale sprawdź jeszcze tu: http://www.zf.com/media/media/document/ ... atalog.pdf
Bądź dobry jak chleb.
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Ma być do 6HP. Ravenol ATF 6HP Fluid będzie pasował, choć czasami lepiej zalać oryginalny olej. Będziesz robił podmianę czy wymieniasz cały olej (wymiana dynamiczna)?mkbewe pisze:Czy do mojej skrzyni też będzie ten olej OK ?
Ravenol ATF 6HP Fluid bo mam wyciek i będę naprawiał jak pytałem poporzednika to powiedział mi tyl ze jak olej był zmieniany to na jakiś Ravenol....
dlatego chciałbym się upewnić, bo pisze ze jest ok do 6HP19 i 6HP21 a ja nie wiem co mam
Bądź dobry jak chleb.
Będę dolewal bo poprzedni właściciel pisał że do wymiany jeszcze spokojnie 30 tys. On zmieniał i jest tam RAVENOL. Ja chcę sprawdzić stan i dolać.
Mam spod uszczelki miski wyciek. Będę z tym robić ale jak się odbije od dna finansowego dopiero. Na razie chce mieć pewność że oleju jest dość i miesiąc musi wytrzymać
Mam spod uszczelki miski wyciek. Będę z tym robić ale jak się odbije od dna finansowego dopiero. Na razie chce mieć pewność że oleju jest dość i miesiąc musi wytrzymać
Dzień dobry. Czy wymiana statyczna w GNU z chłodnicą, (wymiennik ciepła do ukł chł) nie różni się? Można podmieniać tak, jak rzeczowo opisuje to pebo? W innym poście zwrócono uwagę że opis wym dotyczy skrzyń bez chł, stąd wątpliwości. Czy ten typ skrzyni toleruje olej, filtr w zamienniku, np ravenol. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
nie toleruje ... nie rozumiem...oryginalny zestaw ZF (filtry, uszczelki, śruby, magnesy) + olej ZF Lifeguard Fluid 6, kosztuje coś ok. 1000zł. Jak chcesz wymienić 2x statycznie to dokupujesz z 5L tego oleju i po strawie.jkliman pisze:Czy ten typ skrzyni toleruje olej, filtr w zamienniku, np ravenol.
1L oryginalnego oleju kosztuje coś 60-65zł, więc nie duże $ … więc po co iść w zamiennik ?
a tu specyfikacja producenta skrzyni ZF
to nie jest zwykły napęd...to