Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 97 4.2PB/LPG ] Radio Delta resetuje się

Awatar użytkownika
psg
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 97 4.2PB/LPG ] Radio Delta resetuje się

Post autor: psg » 19 wrz 2014, 12:22

Witam
koledzy mam taki problem:
jakiś czas temu radio przestało pokazywać nazwę stacji/numer utworu na desce FIS, czasem pokazywało gdy najechałem na wertepy wtedy "trzymało jakiś czas to pokazywanie.
Sprawdziłem wtyczki przy radiu ale to nie to czyli wiadomo że coś po stronie licznika/zegarów, temat olałem bo to nie jest takie ważne.

Teraz mam problem bo radio co kilkanaście sekund, czasem co 2-3 minuty resetuje się tak jakbym wyjmował kluczyk ze stacyjki lub szybko naciskał pokrętło radia w dół.

co już zrobiłem:

1. wyjąłem to moje radio delta i wsadziełem kolegi radio concert i działa OK ale i moje radio u niego też działa OK
co prawda jego radio ma dodatkową czerwoną kostkę ktorej moja instalacja nie przewiduje dlatego ani moje radio u niego ani jego radio u mnie nie widziały zmieniarki, ale oba radia działają OK czyli samo moje radio jest raczej OK

2. odpiąlem górne wtyczki od mojego radia, wtyk brązowy oraz antenowy zostawiłem tylko brązową wtyczkę (zasilanie) i tak na głucho po jakiś czasie radio też się zresetowało czyli to nie chodzi o głośniki, clock itd..

koledzy, co może "generować" resetowanie się mojego radia, jakie linie idą jeszcze w brązowej wtyczce ktore mogę odciąć (wyjąć pin wtyczki) żeby coś jeszcze sprawdzić
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2014, 23:34 przez psg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 19 wrz 2014, 22:55

Co moze generowac... Po mojemu traci Ci sie 12V albo masa na radiu... trzeba by przejrzec wtyki dokladnie no i przemierzyc wiazki... Gdzies robi sie chwilowa przerwa ktora wystarcza by wylaczyc radio... Sugerowalbym tez sprawdzic bezpieczniki...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl