Witam.
Mam mały problem z systemem audio.
Kupując samochód gość mówił mi, że jest w nim system Bose, i tak:
wyciągnąłem radio i z tyłu była podłączona tylko żółta kostka mini iso do radia, oraz oczywiście antena i kostki ISO.
Jest również niepodłączona zielona kostka mini iso, po jej podłączeniu i uruchomieniu radia na wyświetlaczu ukazuje się napis BOSE, z podłączoną samą żółtą kostka na ekranie ten napis nie występuje.
I teraz sedno, gdy podłączona jest sama żółta kostka i nie widnieje napis BOSE radio normalnie gra, natomiast jak dopnę tą zieloną kostkę i włączy się system BOSE to z głośników nic nie słychać.
Jakieś rady, aby to działało ?
Dodam, że w bagażniku nie znalazłem wzmacniacza do głośników, w pułce tylnej są głośniki bez wzmacniaczy.
![]() |
![]() |
[D2 95 2.8PB/LPG ] Bose
To może być gruba sprawa,bo przy systemie BOSE masz sygnał z radia do wzmacniacza w bagażniku i z wzmacniacza sygnał idzie na wszystkie głośniki, poprzedni właściciel musiał coś na broic przy instalacji ale to niech się wypowiedzą ci co ogarniają to bardziej
Byłe ze stajni audi
A6 C5 2.4 w Quattro
A6 C5 2.5 TDI w Ośce
A6 C5 2.5 TDI w Quattro
S4 C4 2.2 Turbo 300+ w Quattro
A8 D2 2.5 TDI w Quattro
Teraz
Szukam A/S8 4.2 ????jak coś to pisać pw
A6 C5 2.4 w Quattro
A6 C5 2.5 TDI w Ośce
A6 C5 2.5 TDI w Quattro
S4 C4 2.2 Turbo 300+ w Quattro
A8 D2 2.5 TDI w Quattro
Teraz
Szukam A/S8 4.2 ????jak coś to pisać pw
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Jeśli we wnęce nie masz wzmaka i również 2 osobnych malych po każdym z wooferow w półce tzn ze zasila Ci to tylko radio. Przy BOSE wzmak radia za pomocą kodowania jest wylaczany. Przy systemie Nokii radio zasila przód a małe wzmaki tył każdy osobna strone. U Ciebie ktoś widocznie coś rzeźbil (wzmacniacz BOSE lubi się sypac i pewnikiem został wyjety)
Black Cars Matters