Witam
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu - powstał po spolszczeniu MMI 2G do wersji 5150PL,
mimo porad zawartych w instrukcji odnośnie spisania wartości CONTROL HEAD 07 coding i 10 adaptacja- kanały 1,2,3
To nadal pozostał błąd :
00003 - Control Module
005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation
Freeze Frame :
Fault Status: 01100101
Fault Priority : 5
Fault Frequency:1
Reset counter : 69
![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Błąd po spolszczeniu MMI
- orkaskawina
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2008
- Silnik: W12 6.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Krzysztof
Mi wszystko w MMI chodzi,nic nie brakuje,tylko ten jeden błąd w VCDS ,nie wiem jak to dobrze poprawić.
Nie wiem, napewno to się da jakoś zakodować aby było poprawnie,pewnie ja coś źle robię.....
15.12.2014
Dzisiaj pobawiłem się VCDS i zniknął błąd w CONTROL HEAD 07 , podziękowania dla kolegi Shaqal za pomoc , błąd wskazywał telefon w kanale 12 - był w pozycji 0 ,wystarczyło zmienić że jest telefon na pokładzie i błąd zniknął
,teraz się zastanawiam czy to było problemem rozładowywania akumulatora,w ciągu tygodnia 50 procent akumulatora ubywało,więc zobaczymy co się teraz będzie działo.
Nie wiem, napewno to się da jakoś zakodować aby było poprawnie,pewnie ja coś źle robię.....
15.12.2014
Dzisiaj pobawiłem się VCDS i zniknął błąd w CONTROL HEAD 07 , podziękowania dla kolegi Shaqal za pomoc , błąd wskazywał telefon w kanale 12 - był w pozycji 0 ,wystarczyło zmienić że jest telefon na pokładzie i błąd zniknął

w końcu u siebie też sie go pozbyłem, miałem dokładnie ten sam problem z tym że ja tam miałem 2jordan233 pisze:Dzisiaj pobawiłem się VCDS i zniknął błąd w CONTROL HEAD 07 , podziękowania dla kolegi Shaqal za pomoc , błąd wskazywał telefon w kanale 12 - był w pozycji 0 ,wystarczyło zmienić że jest telefon na pokładzie i błąd zniknął ,teraz się zastanawiam czy to było problemem rozładowywania akumulatora,w ciągu tygodnia 50 procent akumulatora ubywało,więc zobaczymy co się teraz będzie działo.

a tyle się nakombinowałem z kodowaniem i nic a tu proszę taka pierdoła

jordan233, dzięki chłopie że Ci się to chciało napisać