Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 03 4.2MPI ] Rozładowuje się akumulator

Motostacja

Post autor: Motostacja » 30 paź 2014, 22:43

Obserwuje dalej zachowanie auta teraz byłem przestawić inne auto i rzuciłem okiem do kokpitu audi zauważyłem ze świeci sie cały czas podświetlenie przycisku od świateł awaryjnych

ktoś tak miał ? , tak chyba nie powinno być podczas spoczynku ?

rano ponownie zmierzę napięcie na aku jestem ciekaw o ile spadnie

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 02 lis 2014, 16:59

raftor pisze:zauważyłem ze świeci sie cały czas podświetlenie przycisku od świateł awaryjnych
u mnie też się podświetla trójkącik od awaryjnych... ale czy ten typ tak ma to też nie wiem <niewiem>

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 02 lis 2014, 21:40

AMSTAFF pisze:u mnie też się podświetla trójkącik od awaryjnych... ale czy ten typ tak ma to też nie wiem <niewiem>
Aż z ciekawości polazłem do garażu zobaczyć i muszę Was zasmucić,po zamknięciu auta podświetlają się literki na tipie i trójkącik od awaryjnych ale po niecałej minucie sterownik cykną i wszystko zgasło. :)
Panowie tak patrze że obaj macie auta przedliftem a moje jest po pierwszym lifcie i może coś Helmut pozmieniał,ale tak na logikę to po co ma się coś całą noc świecić i czerpać prąd.

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 02 lis 2014, 21:41

W przedliftowych też to wygasa - po pewnym czasie (po około 1 minucie).
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 02 lis 2014, 21:43

pebo pisze:W przedliftowych też to wygasa - po pewnym czasie (po około 1 minucie).
To czyli jakaś paskuda nie idzie spać tylko sobie non stop.

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 02 lis 2014, 21:47

123mielony pisze:
pebo pisze:W przedliftowych też to wygasa - po pewnym czasie (po około 1 minucie).
To czyli jakaś paskuda nie idzie spać tylko sobie non stop.
Dokładnie. Nawet nie trzeba uzbrajać centralnego zamka. Po wyłączeniu silnika wszystko wygasza. Nawet przy otwartych drzwiach. Proponuję sprawdzić moduł komfortu.
Bądź dobry jak chleb.

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 03 lis 2014, 11:12

Faktycznie wygasa... Rano dzisiaj zauważyłem w garazu że sie już nie podswietla. Ale napewno dluzej niz minutę trwa ten proceder.... Przynajmniej w moim aucie.

Motostacja

Post autor: Motostacja » 03 lis 2014, 15:05

a ja muszę poobserwować bo mi tez coś za długo sie świeci

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 04 lis 2014, 21:46

AMSTAFF pisze:Faktycznie wygasa... Rano dzisiaj zauważyłem w garazu że sie już nie podswietla. Ale napewno dluzej niz minutę trwa ten proceder.... Przynajmniej w moim aucie.
Prawie w każdym egzemplarzu inaczej, ale różnice nie są aż tak znaczne.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 05 lis 2014, 02:24

U mnie po zamknięciu również gaśnie wszystko oprócz przycisku świateł awaryjnych - ten gaśnie po niecałej minucie później.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

ernesto

Post autor: ernesto » 05 lis 2014, 05:43

FOSS pisze:U mnie po zamknięciu również gaśnie wszystko oprócz przycisku świateł awaryjnych - ten gaśnie po niecałej minucie później.
A nie ma to jakiegoś powiązania z alarmem. Coś jak w D2 podczas zamknięcia przez jakiś czas mruga trójkącik czerwony w zespole przekaźników ?

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 07 lis 2014, 16:34

Nie dawał mi spokoju ten trójkącik od awaryjnych... dzisiaj trochę posiedziałem przy tym i u mnie on wygasza się nie regularnie w takim samym czasie... raz po 5 minutach, po 7 innym razem po 8 i 10 minutach. Jak wypiąłem bezpiecznik nr 5 po lewej stronie kierownicy to gaśnie tak jak u większości z Was ( 1 minuta). Wsiadłem do auta na tylną kanapę i się zamknąłem z centralnego... no i co odkryłem... a mianowicie w głośnikach słychać jak się ucho przystawi delikatny "szum morza" trwa to właśnie 5,7 do 10 minut po czym przestaje i równocześnie gaśnie trójkącik awaryjnych. Ostatnio kilka dni temu wymieniałem aku na nowy, kodowanie niby zrobione. Aku pokazał po kodowaniu 90% minęły trzy dni i mam 80% <niewiem> coś jest nie tak!co to może być? muszę pewnie jeszcze wymienić moduł aku na 4E0915181C bo obecnie mam bez literki C. Czekam jeszcze na jakąś podpowiedź w innym temacie http://www.a8team.pl/d3-04-40tdi-moduly ... htm#147487

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 08 lis 2014, 10:36

AMSTAFF pisze:Nie dawał mi spokoju ten trójkącik od awaryjnych... dzisiaj trochę posiedziałem przy tym i u mnie on wygasza się nie regularnie w takim samym czasie... raz po 5 minutach, po 7 innym razem po 8 i 10 minutach. Jak wypiąłem bezpiecznik nr 5 po lewej stronie kierownicy to gaśnie tak jak u większości z Was ( 1 minuta). Wsiadłem do auta na tylną kanapę i się zamknąłem z centralnego... no i co odkryłem... a mianowicie w głośnikach słychać jak się ucho przystawi delikatny "szum morza" trwa to właśnie 5,7 do 10 minut po czym przestaje i równocześnie gaśnie trójkącik awaryjnych.
"Szum morza" czyli nagłośnienie pewnie nie usypia - może to wzmacniacz, one czasem padają <hmm> trza szukać
inspekcje przed zakupem

-

bunga bunga
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bunga bunga » 08 lis 2014, 21:11

U mnie, z bosse, w głośnikach najpierw był szum.

Później szum ze "strzelaniem". Niezależnie czy silnik chodził czy nie.

Wzmacniacz do naprawy/wymiany.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 08 lis 2014, 21:47

bunga bunga pisze:U mnie, z bosse, w głośnikach najpierw był szum.

Później szum ze "strzelaniem". Niezależnie czy silnik chodził czy nie.

Wzmacniacz do naprawy/wymiany.
Tak to dokładnie się zaczyna..... najpierw tylko "szum morza" a później "szum morza z piorunami"..... tak padł wzmacniacz w jednej forumowej W12 którą robiłem.
inspekcje przed zakupem

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl