![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI ] Rozładowuje się akumulator
Obserwuje dalej zachowanie auta teraz byłem przestawić inne auto i rzuciłem okiem do kokpitu audi zauważyłem ze świeci sie cały czas podświetlenie przycisku od świateł awaryjnych
ktoś tak miał ? , tak chyba nie powinno być podczas spoczynku ?
rano ponownie zmierzę napięcie na aku jestem ciekaw o ile spadnie
ktoś tak miał ? , tak chyba nie powinno być podczas spoczynku ?
rano ponownie zmierzę napięcie na aku jestem ciekaw o ile spadnie
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Aż z ciekawości polazłem do garażu zobaczyć i muszę Was zasmucić,po zamknięciu auta podświetlają się literki na tipie i trójkącik od awaryjnych ale po niecałej minucie sterownik cykną i wszystko zgasło.AMSTAFF pisze:u mnie też się podświetla trójkącik od awaryjnych... ale czy ten typ tak ma to też nie wiem <niewiem>

Panowie tak patrze że obaj macie auta przedliftem a moje jest po pierwszym lifcie i może coś Helmut pozmieniał,ale tak na logikę to po co ma się coś całą noc świecić i czerpać prąd.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Dokładnie. Nawet nie trzeba uzbrajać centralnego zamka. Po wyłączeniu silnika wszystko wygasza. Nawet przy otwartych drzwiach. Proponuję sprawdzić moduł komfortu.123mielony pisze:To czyli jakaś paskuda nie idzie spać tylko sobie non stop.pebo pisze:W przedliftowych też to wygasa - po pewnym czasie (po około 1 minucie).
Bądź dobry jak chleb.
U mnie po zamknięciu również gaśnie wszystko oprócz przycisku świateł awaryjnych - ten gaśnie po niecałej minucie później.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Nie dawał mi spokoju ten trójkącik od awaryjnych... dzisiaj trochę posiedziałem przy tym i u mnie on wygasza się nie regularnie w takim samym czasie... raz po 5 minutach, po 7 innym razem po 8 i 10 minutach. Jak wypiąłem bezpiecznik nr 5 po lewej stronie kierownicy to gaśnie tak jak u większości z Was ( 1 minuta). Wsiadłem do auta na tylną kanapę i się zamknąłem z centralnego... no i co odkryłem... a mianowicie w głośnikach słychać jak się ucho przystawi delikatny "szum morza" trwa to właśnie 5,7 do 10 minut po czym przestaje i równocześnie gaśnie trójkącik awaryjnych. Ostatnio kilka dni temu wymieniałem aku na nowy, kodowanie niby zrobione. Aku pokazał po kodowaniu 90% minęły trzy dni i mam 80% <niewiem> coś jest nie tak!co to może być? muszę pewnie jeszcze wymienić moduł aku na 4E0915181C bo obecnie mam bez literki C. Czekam jeszcze na jakąś podpowiedź w innym temacie http://www.a8team.pl/d3-04-40tdi-moduly ... htm#147487
"Szum morza" czyli nagłośnienie pewnie nie usypia - może to wzmacniacz, one czasem padająAMSTAFF pisze:Nie dawał mi spokoju ten trójkącik od awaryjnych... dzisiaj trochę posiedziałem przy tym i u mnie on wygasza się nie regularnie w takim samym czasie... raz po 5 minutach, po 7 innym razem po 8 i 10 minutach. Jak wypiąłem bezpiecznik nr 5 po lewej stronie kierownicy to gaśnie tak jak u większości z Was ( 1 minuta). Wsiadłem do auta na tylną kanapę i się zamknąłem z centralnego... no i co odkryłem... a mianowicie w głośnikach słychać jak się ucho przystawi delikatny "szum morza" trwa to właśnie 5,7 do 10 minut po czym przestaje i równocześnie gaśnie trójkącik awaryjnych.

inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
Tak to dokładnie się zaczyna..... najpierw tylko "szum morza" a później "szum morza z piorunami"..... tak padł wzmacniacz w jednej forumowej W12 którą robiłem.bunga bunga pisze:U mnie, z bosse, w głośnikach najpierw był szum.
Później szum ze "strzelaniem". Niezależnie czy silnik chodził czy nie.
Wzmacniacz do naprawy/wymiany.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-