[D3 ALL ] Problem z Bootloaderem! MMI 2g
-
- Forum Audi A8
[D3 ALL ] Problem z Bootloaderem! MMI 2g
Witam
Przez przypadek przy próbie wgranie nowego oprogramowanie wybrałem bootloadera, szukam mechanika bądź osoby znającej temat która sobie z tym poradzi.
Mam 5 płyt od osoby z forum i na każdej przy wyszukiwaniu metainfo2.txt wywala "read error"!
Prawdopodobnie wina leży po stronie zmieniarki, więc jeśli ktoś może udostępnić zmieniarkę był bym bardzo wdzięczny.
Proszę o szybką pomoc.
Przez przypadek przy próbie wgranie nowego oprogramowanie wybrałem bootloadera, szukam mechanika bądź osoby znającej temat która sobie z tym poradzi.
Mam 5 płyt od osoby z forum i na każdej przy wyszukiwaniu metainfo2.txt wywala "read error"!
Prawdopodobnie wina leży po stronie zmieniarki, więc jeśli ktoś może udostępnić zmieniarkę był bym bardzo wdzięczny.
Proszę o szybką pomoc.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2014, 21:58 przez szymek1992, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj chyba nie zawsze go załatwia - ratowałem już kilku co się bawiło w zielonym menu i jeszcze nie miałem żadnego z uwalonym sterownikiemshaqal pisze:Niestety przy niskim sofcie wciśnięcie bootloader załatwia sterownik i z plyty nie ruszy.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Najstarszy soft w mmi 2G jaki robilem to Y220 datowany na 27.08.2002.
Nie ma szansy żeby wgrac 5150 na niższy niz 2120. Wcisniecie bootloader ponizej tego softu na 99% kieruje sterownik na stół i pomaga programator. Nie ruszy z żadnej płyty z softem. Mam obecnie 3 takie sterowniki do zrobienia.
W niskim sofcie nawet zielone menu jest mocno okrojone.
Nie ma szansy żeby wgrac 5150 na niższy niz 2120. Wcisniecie bootloader ponizej tego softu na 99% kieruje sterownik na stół i pomaga programator. Nie ruszy z żadnej płyty z softem. Mam obecnie 3 takie sterowniki do zrobienia.
W niskim sofcie nawet zielone menu jest mocno okrojone.
Ja również robiłem niższe niż te 2120 i wszystko chodziło.
Inna sprawa, że podchodząc do update'u wchodzę w to poprzez menu "update" a nie poprzez "bootloader".
Ratowałem również kilkanaście fur w których ktoś wcześniej bawił się zielonym menu i nacisnął "bootloader" ale siłą rzeczy nie wiem jaki był w nich soft pierwotny.
Ja tylko raz miałem problem ze zrobieniem update'u ale winna wszystkiemu była niesprawna zmieniarka CD.
Inna sprawa, że podchodząc do update'u wchodzę w to poprzez menu "update" a nie poprzez "bootloader".
Ratowałem również kilkanaście fur w których ktoś wcześniej bawił się zielonym menu i nacisnął "bootloader" ale siłą rzeczy nie wiem jaki był w nich soft pierwotny.
Ja tylko raz miałem problem ze zrobieniem update'u ale winna wszystkiemu była niesprawna zmieniarka CD.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Wrzuc zdjecie gdzie widać w update przejście np. 600->5150 <brawo2>armani85 pisze:testowalem wielokrotnie od 600 po 890 i 1100 wchodzi bez problemu takze nie pieprz glupot w czwartek nawet robilem a8 z 3 roku z 600 poszlo smialo na 5150 , faktycznie moze ponizej 600 moze byc problem ale od 600 w gore wchodzi normalnie ja nie wiem skad wy macie takie problemy