![]() |
![]() |
[D3 04 W12 ] Brak świateł drogowych.
[D3 04 W12 ] Brak świateł drogowych.
Witam , szanowne grono , mam problem , coś się stało i nie mam świateł długich, bixenonu , tak jakby przesłona się nie otwierała ,żadnej reakcji. Jest jakiś odpowiedzialny bezpiecznik za to ustrojstwo czy jakiś moduł się spalił?
Ostatnio zmieniony 21 lis 2014, 20:30 przez alf2005, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
Podpinam się pod temat, u nie nie działa tylko jeden Bi na dodatek zdiagnozowałem że cewka i mechanizm jest sprawny (w obu reflektorach)poprzez zamienienie lamp stronami i podpięcie, po zmianie stron ta która nie działała zaczęła działać tak więc lampy sprawne wychodzi na to że do prawej lampy nie dochodzi sygnał z Bi, instalacje do lampy sprawdzałem wsio ładnie wygląda

Jak miałem lampy wyciągnięte to z tyłu lampy jest przetwornica do Xenonu i jeszcze jest moduł do którego przychodzi 10 pinowa złączka, jeśli to jest ten moduł to u mnie jest sprawny a Bi dalej nie działa tak więc musi być coś wcześniej <niewiem> .alf2005 pisze: tylko gdzie jest te moduł?W lampie?
Lampa klejona na sztywny klej praktycznie nie do rozklejenia !! jak chcesz się dobrać do wnętrza to mormalnie wszystko wyciągasz od wewnątrz.beyer28 pisze:lampę musisz rozkleić
Moduł sterujący lampy jest na lampie od tyłu i to on odpowiada za poprawność działania świateł.
Warto oczywiście zerknąć też w kodowanie czy coś się nie poprzestawiało.
Warto oczywiście zerknąć też w kodowanie czy coś się nie poprzestawiało.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
Ok.czyli z modułem miałem rację że jest na lampie, a mam jedno pytanie czy kodowanie odpowiada osobno za prawy i lewy reflektor ?, bo u mnie nie ma tylko prawego BI, a jak zamieniłem lampy to też nie działał prawy czyli lampa ok.Operacja robiona przy zdjętym zderzaku tak więc dało radę lampy zamienić stronami.
-
- Super Klubowicz