[D2 96 4.2PB/LPG ] Demontaż rozrusznika
robilem w moim nie polecam gorna sruba immbus najgorsza przodu nie trzeba sciagac sanki i lapa i jest nasz niewiem jak mlodsze ale 95 tragedia wyciagnac niemaja skrzynki na odluznicy. kto sie narobil to wie ale i tak w12 pobija wszystkie audi....
zdjecia przedstawiaja moje AUDI po montażu lpg!!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d88 ... 413be.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d88 ... 413be.html
Odgrzeje kotleta
Problem się pojawił nie przy samym odpalaniu tylko chwilę po odpaleniu.
Słychać jakby kręciła się zębatka od rozrusznika jakby nie wysprzęgla się rozrusznik. Dzieje się tak na zimnym silniku jak jest ciepły jest ok .
Trzeba wyciągać rozrusznik czy może da się jakoś to naprawić bez wyciągania
??
Problem się pojawił nie przy samym odpalaniu tylko chwilę po odpaleniu.
Słychać jakby kręciła się zębatka od rozrusznika jakby nie wysprzęgla się rozrusznik. Dzieje się tak na zimnym silniku jak jest ciepły jest ok .
Trzeba wyciągać rozrusznik czy może da się jakoś to naprawić bez wyciągania
??
Szczerze bał bym sie zakładać takiego cuda.Lechu pisze:Regeneracja ?
Czy może lepiej od razu nowy . Znalazłem za 326 brutto + kp w jakiejś hurtowni rozruszników.
Osobiście wole zregenerować i wiedzieć co mam. Raz a dobrze.
Wyciagnij rozrusznik jedź do specjalisty i niech oceni jego kondycje. Będziesz wiedział na czym stoisz.
To fakt, z tym że regenerując samemu masz do wyboru co wsadzić. Natomiast kupując regenerowany nie wiadomo jakiego producenta części tam siedzą. A regeneracja nie pochłonie 300 zł na dobrych częściach. No chyba że w rozruszniku kolego będzie już taki wytop że nie będzie sensu go remontować.pepi pisze:ale tamten też taki
Trzeba przemyśleć co zrobić by wilk był syty i owca cała
Za tą cenę Kolego kupisz ale w 100% zamiennik, nie oryginał. I zapewne taki zamiennik popracuje...do końca gwarancji, jaka została na niego udzielona przy zakupie.Lechu pisze:Regeneracja ?
Czy może lepiej od razu nowy . Znalazłem za 326 brutto + kp w jakiejś hurtowni rozruszników.
Podobnie się sprawa ma do pomp paliwowych w naszych A8/S8. Zamiennik kupisz już za 150 zł....