[D3 04 ] Przekreślone P z piorunkami i błąd sterownika
[D3 04 ] Przekreślone P z piorunkami i błąd sterownika
Witam
Pojawił mi się błąd dotyczący hamulca elektrycznego. Hamulec o dziwo działa i pracuje. Na desce wyświetla się przekreślone P z piorunkami a w komputerze wyrzuca błąd sterownika 16347 EEPROM 014 - wadliwy - MIL zapalona. Nie mam pojęcia co to może być, błędy nie można wykasować.
Pojawił mi się błąd dotyczący hamulca elektrycznego. Hamulec o dziwo działa i pracuje. Na desce wyświetla się przekreślone P z piorunkami a w komputerze wyrzuca błąd sterownika 16347 EEPROM 014 - wadliwy - MIL zapalona. Nie mam pojęcia co to może być, błędy nie można wykasować.
Po pierwsze to nie jest błąd kończących się klocków.
Po drugie to trzeba by to było przetestować ale chyba sterownik uwalony.
Po drugie to trzeba by to było przetestować ale chyba sterownik uwalony.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
http://www.a8team.pl/d3-05-30tdi-sterow ... t12056.htmmaciek8 pisze:Dzięki.
Mam już sterownik, ktoś zna lokalizację gdzie on się znajduję abym mógł wymienić ?
Hm
Postanowiłem sam poszukać zanim oddam do warsztatu. Niestety po prawej stronie w bagażniku (rozumiem że tam gdzie akumulator) tego typu sterownika nie znalazłem.
raftor pisze:http://www.a8team.pl/d3-05-30tdi-sterow ... t12056.htmmaciek8 pisze:Dzięki.
Mam już sterownik, ktoś zna lokalizację gdzie on się znajduję abym mógł wymienić ?
Re: Hm
A może źle szukałeś?....maciek8 pisze:Postanowiłem sam poszukać zanim oddam do warsztatu. Niestety po prawej stronie w bagażniku (rozumiem że tam gdzie akumulator) tego typu sterownika nie znalazłem.
wytargaj akumulator i sprawdź pod nim
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Niewiele dało
Wsadziłem nowy sterownik i...
znika błąd sterownika ale pojawiają się 2 nowe błędy czyli problem z komunikacją ze skrzynią biegów i adaptacja klocków. Błędów nie da się wykasować.
Sprawdziłem że jak wkładam stary sterownik to jest błąd sterownika ale nie ma tych błędów.
znika błąd sterownika ale pojawiają się 2 nowe błędy czyli problem z komunikacją ze skrzynią biegów i adaptacja klocków. Błędów nie da się wykasować.
Sprawdziłem że jak wkładam stary sterownik to jest błąd sterownika ale nie ma tych błędów.
-
- Forum Audi A8
Podepnę się do tematu.
U mnie pojawił się błąd 002439 czujnik halla prawego silniczka hamulca postojowego
jest to efektem dwukrotnie dłuższej pracy silniczka z prawej strony niż z lewej pracującej niezmiennie od dnia zakupu do chwili obecnej.
Może ktoś miał takie objawy już wcześniej i wie co jest tego powodem i podsunie najskuteczniejsze rozwiązanie.
Oczywiście tarcze i klocki są w jak najlepszym stanie.
U mnie pojawił się błąd 002439 czujnik halla prawego silniczka hamulca postojowego
jest to efektem dwukrotnie dłuższej pracy silniczka z prawej strony niż z lewej pracującej niezmiennie od dnia zakupu do chwili obecnej.
Może ktoś miał takie objawy już wcześniej i wie co jest tego powodem i podsunie najskuteczniejsze rozwiązanie.
- Audi A8D4 4.2TDI quattro
Wymiana/regeneracja silniczka.Mariusz-zg pisze:Może ktoś miał takie objawy już wcześniej i wie co jest tego powodem i podsunie najskuteczniejsze rozwiązanie.
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-