Mam taki oto problem - wczoraj rano zaświeciła się pomarańczowa lampka od zawieszenia oraz ikonka reflektora z wykrzyknikiem - w praktyce wygląda to tak że tył opadł a przód w górze. Podłączyłem kompa i mam dwa błędy:
Level Control
01768 - Sensor for Vehicle Leveling; Right; Supply Voltage
007 - Short to Ground
Xenon Range
01310 - Level Control System Control Module (J197)
013 - Check DTC Memory - MIL ON
Błędów nie da się usunąć a tył siedzi coraz niżej, Jak usuwam błąd na ułamek sekundy włącza się kompresor ale od razu wyskakuje kontrolka zawieszenia i cisza. Tył coraz niżej. Kiedyś miałem podobny problem, zmieniłem czujnik, adaptacja i problem znikł.
Na domiar złego - dziś sylwester i nie bardzo jest gdzieś coś zrobić i kupić, jutro wolne a w piątek mam do zrobienia sporo km. W zasadzie mam tylko piątek do 16 na ogarnięcie problemu i to też z bólem bo większość warsztatów jest zamknięta do 7 stycznia

Ma może ktoś pomysł jak ugryźć temat ? - jeden czujnik poziomowania mam w zapasie, obawiam się jednak że wymiana nie rozwiąże problemu, nie bardzo też rozumiem dlaczego nie ma informacji który to czujnik - wiem - prawy ale przód czy tył. W VCDS w diagnostyce prawa strona nie ma żadnych odczytów. Dodatkowo nie wiem co z podnoszeniem auta - w menu opcja jacking mode jest nieaktywna. Jednym słowem - masakra, nie dość że daleko do domu to jeszcze wszystko zamknięte.