[D2 preFL ALL ] Rezonans w kabinie pomiedzy 1600-1800 obr.
[D2 preFL ALL ] Rezonans w kabinie pomiedzy 1600-1800 obr.
Witam Prosze o pomoc w zlokalizowaniu żródła tego problemu . Otóż , pomiedzy 1600 a 1800 obrotów słychac w kabinie tanie jak by buczenie nie zaleznie od tego na jakim jadę biegu (na wyzszych jest to najbardziej odczuwalne poniewaz sa to obroty na których na których czesto sie jeżdzi) . Skrzynia jest po remoncie lecz objawy nadal zostały . Nie wiem czy winy szukac w skrzyni . Moze ktos miał podobny problem . Ratujcie <jezu>
Ostatnio zmieniony 01 sty 2015, 21:42 przez Młody, łącznie zmieniany 1 raz.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Byłem dzisiaj u machaniora i powiedział mi ze to prawdopodobnie podpora wału . Bez pewnosci boje sie tego ruszac zeby jeszcze wiekszego ambarasu nie narobic . Mozliwe to ze podpora tak rezonuje ? Ma mniej-wiecej 2cm luzu góra dól .
Ostatnio zmieniony 03 sty 2015, 22:45 przez Młody, łącznie zmieniany 1 raz.
Nowe fakty w temacie :
Kiedy przezucam z P na R lub D i trzymam noge na hamulcu znacznie zwiekszaja mi sie wibracje i słychac delikane buczenie . Czyzby to było cos z poduchami ? Ponawiam jeszcze raz moje pytanie : Jaka role pełni oplot poduszki pod skrzynią ? ( guma jest opleciona takimi jakby grubymi sznurkami )u mnie w lewej jest z zerwany.
Kiedy przezucam z P na R lub D i trzymam noge na hamulcu znacznie zwiekszaja mi sie wibracje i słychac delikane buczenie . Czyzby to było cos z poduchami ? Ponawiam jeszcze raz moje pytanie : Jaka role pełni oplot poduszki pod skrzynią ? ( guma jest opleciona takimi jakby grubymi sznurkami )u mnie w lewej jest z zerwany.
To są takie sznurki które zapewne trzymają części poduszki w kupieMłody pisze: Ponawiam jeszcze raz moje pytanie : Jaka role pełni oplot poduszki pod skrzynią ? ( guma jest opleciona takimi jakby grubymi sznurkami )u mnie w lewej jest z zerwany.
fot rothaar
Sprawdz poduszki silnika i skrzyni najprawdopodobniej już mają dosyć