Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D3 02 4.2MPI/LPG ] Sensor wycieraczek???

domin1212
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 02 4.2MPI/LPG ] Sensor wycieraczek???

Post autor: domin1212 » 24 maja 2010, 20:39

Panowie chciałem się dowiedzieć co mam zrobic żeby wycieraczki same się właczały podczas deszczu bo nie jestem do końca pewny czy mam taką funkcję czy po prostu nie umie jej właczyć!!! Z góry dziekuje i pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 22:08 przez domin1212, łącznie zmieniany 1 raz.
$$$Domin$$$
.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: Sensor wycieraczek???

Post autor: FOSS » 24 maja 2010, 22:00

domin1212 pisze:Panowie chciałem się dowiedzieć co mam zrobic żeby wycieraczki same się właczały podczas deszczu bo nie jestem do końca pewny czy mam taką funkcję czy po prostu nie umie jej właczyć!!!
O ile dobrze się orientuję to jeżeli posiadasz czujnik deszczu to znajduje się on w stopce lusterka wstecznego i najłatwiej go zobaczyć patrząc z zewnątrz auta na przednią szybę i punkt zamocowania lusterka.

Jak się to włącza to nie pamiętam bo D3-ką jedziłem tylko kilka razy - albo jest przy wycieraczkach pozycja "Auto" albo pozycja automatycznej regulacji jest włączona zawsze kiedy przełącznik od wycieraczek ustawiasz w pozycji pracy przerywanej...
stawiam na to drugie rozwiazanie ale w różnych autach jest różnie.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

eXecutorR

Post autor: eXecutorR » 24 maja 2010, 23:08

ja gdzieś w jakiejś skodzie (to w końcu ten sam koncern) pamiętam, że włączało się automatyczne wycieraczki przestawiając manetkę od wycieraczek o jeden stopień do góry (automatyczne wycieraczki są zamiast wycieraczek działających co kilka sekund jak np. w D2)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl