![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB ] Buczenie z konsoli środkowej
[D2 97 4.2PB ] Buczenie z konsoli środkowej
Witam. Po przekręceniu zapłonu z okolicy radia/ panelu nawiewu wydobywa się buczacy dźwięk. Radio oraz panel jest wyłączony Nie jest to głośne ale dość irytuje. Czy ktoś wie co może wydawać taki dźwięk?
Ostatnio zmieniony 12 lip 2014, 21:22 przez kociol878, łącznie zmieniany 2 razy.
kociol878, na wstępie dwie uwagi porządkowe:
Po pierwsze, pisanie na forum rozpocznij od działu powitań
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Po drugie, [tagów] nie wpisuj "z palca", po lewej stronie okienka z tytułem wątku masz rozwijaną listę wszystkich możliwych [tagów] więc właściwy wybierasz właśnie tam.
Tu ponownie poprawiam a przed chwilą poprawiłem też inny który napisałeś "z palca" - ma nadzieję, że następne będą już poprawne.
Pozdrawiam, FOSS
Co do buczenia.....
po włączeniu zapłonu na panelu klimatronika dla obu stref ustaw LO - jeżeli odgłos buczenia ustanie właśnie w tym momencie to buczy pompka obiegowa tłocząca płyn przez nagrzewnicę.
Temat opisywany tu już kilkukrotnie włącznie ze szczegółami jak ją wymienić i dlaczego tak a nie inaczej.
Po pierwsze, pisanie na forum rozpocznij od działu powitań
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Po drugie, [tagów] nie wpisuj "z palca", po lewej stronie okienka z tytułem wątku masz rozwijaną listę wszystkich możliwych [tagów] więc właściwy wybierasz właśnie tam.
Tu ponownie poprawiam a przed chwilą poprawiłem też inny który napisałeś "z palca" - ma nadzieję, że następne będą już poprawne.
Pozdrawiam, FOSS
Co do buczenia.....
po włączeniu zapłonu na panelu klimatronika dla obu stref ustaw LO - jeżeli odgłos buczenia ustanie właśnie w tym momencie to buczy pompka obiegowa tłocząca płyn przez nagrzewnicę.
Temat opisywany tu już kilkukrotnie włącznie ze szczegółami jak ją wymienić i dlaczego tak a nie inaczej.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Bo połowa używek jest w takim stanie jak wasze w samochodach..... albo ktoś wymienił u siebie a teraz chce pogonić swoje padło z nadzieją, że nie będzie zwrotu.michal989 pisze:tylko jak bedziesz zamawial to zeby znów lipa nie przyszła bo ja tak miałem po zamówieniu używki
A jak kupicie to sprawność pompy i elektrozaworów sprawdźcie najpierw na stole, jeszcze przed montażem bo roboty jest za dużo na zakładanie chłamu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Po długim czasie miałem okazje w końcu zająć się tym buczeniem i okazało się, że to nie pompka obiegowa. To ten mały wentylatorek co znajduje się w panelu centralny a kratka wylotowa jest tuż nad panelem klimatronika. Ktoś wie w ogóle do czego on służy? Na razie go odłączyłem i mam nadzieje, że nic się nie stanie.