części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 preFL ALL ] Rezonans w kabinie pomiedzy 1600-1800 obr.

Młody
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Młody » 12 sty 2015, 18:26

To już mi ręce opadają <niewiem>

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 12 sty 2015, 18:58

ernesto pisze:Marcin u mnie nie ma żadnej złączki elastycznej na wydechu. Ale o ile się nie mylę to w FL chyba coś jest.
jest bo ja wlymienialem ostatno bo juz popierdywala mi jedna, a z drugiej zszedl kompletnie ten aluminiowy oplot... <tjaa>
to nie jest zwykły napęd...to

Gość

Post autor: Gość » 12 sty 2015, 19:00

W przedlifcie nie ma bo ja nie przypominam sobie takowej :)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 12 sty 2015, 19:00

Młody pisze:To już mi ręce opadają <niewiem>
Młody, a moze Ci katalizatory wydmuchalo i przez to ten rezonans. Mialem podobnie w A3 dopoki nie kupilem "pseudo" katalizatora i teraz cisza ;)

ernesto

Post autor: ernesto » 12 sty 2015, 22:03

martin_rs4 pisze:
ernesto pisze:Marcin u mnie nie ma żadnej złączki elastycznej na wydechu. Ale o ile się nie mylę to w FL chyba coś jest.
jest bo ja wlymienialem ostatno bo juz popierdywala mi jedna, a z drugiej zszedl kompletnie ten aluminiowy oplot... <tjaa>
Krzychu też chyba coś kiedyś wspominał że u siebie wymieniał. Czyli tak jak myślałem że nasze układy wydechowe są troszkę inne ;)
Co do rezonansu to obstawiał bym albo problem ze skrzynią w której coś dostaje w określenej prędkości obrotowej.
Wał się kręci szybciej wraz ze wzrostem prędkości więc jego odgłosy były by bardziej odczuwalne wraz z prędkością pojazdu. To samo tyczy się tylnego mostu.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 12 sty 2015, 22:59

Ernesto pisze:Wał się kręci szybciej wraz ze wzrostem prędkości więc jego odgłosy były by bardziej odczuwalne wraz z prędkością pojazdu
Nie koniecznie Erni. Nie wiem czy pamiętasz ale przerabiałem temat wału w mojej A8 co mi wyważali odważnikami od ciągnika :/ chyba z 7 razy. Rezonans po założeniu wału był właśnie odczuwalny najbardziej w dolnym zakresie obrotów-tak do ok. 2000obr. i to na każdym biegu (chyba oprócz 1) ale po przekroczeniu powiedzmy 120km/h było słychać już tylko delikatne buczenie. W końcu jak kupiłem używkę, ze którą oni zapłacili to po założeniu cichosza :D

Ale to kolega pisze, że na pod nośniku bez obciążenia tego nie ma, a u mnie było nawet jak dwa koła miałem w górze...wiec jeśli to nie wał, ani wydech, lub koła to chyba tylko ASB zostaje <niewiem>

ernesto

Post autor: ernesto » 12 sty 2015, 23:10

Ciężkie są takie diagnozy. Najgorsze jest to że nie ma się czego czepić by być pewnym w 100%

Marcin przypomniałem sobie. A Lock up ? Może tu tkwi problem w jego działaniu.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 12 sty 2015, 23:26

ernesto pisze:A Lock up ? Może tu tkwi problem w jego działaniu.
Jeśli się dobrze orientuje to lock up zapinana na 3cim biegu, jeśli by nie zapinał to mogłoby tam rezonować? <hmm>

Młody, musiałby sprawdzić, choć twierdzi że majstry z midparts ewentualną usterkę ASB wykluczają... <niewiem>

pszemoll
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pszemoll » 04 sty 2022, 19:05

Czesc. Wiem, ze temat stary.... ale czy udało się rozwiązać problem??? Co było przyczyną tego rezonansu?

[ Dodano: 2022-01-04, 19:05 ]
Ponawiam tylko pytanie z zeszłego roku do autora posta. Czy udało się rozwiązać problem??
Czy jest ktoś kto wie jaki był finał?

U mnie od lat ten sam problem i brak rozwiązań.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl