![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 3.7PB/LPG ] Gruszka podcisnienia
[D2 95 3.7PB/LPG ] Gruszka podcisnienia
Witam,mam pytanie dotyczące gruszki podcisnienia.Przeglądając forum wyczytałem że w poliftowych gruszki są zasysane zaraz po odpaleniu silnika,a jak to jest w pre fl?Dzisiaj wypatrzyłem że u mnie po odpaleniu i po mocnym przygazowaniu nie dzieje sie nic..sprawdziłem wężyki,zdjęłem gruszke (tą z przodu) i nie widze żadnych uszkodzeń i nieszczelności <niewiem> Nie wiem czy to ma na to wpływ ale auto zrobiło mi sie jakieś zamulone przy ruszaniu i przy gwałtownym przyspieszaniu,przy gwłtownym przyspieszaniu przez moment sie dławi i dopiero idzie,dodam że dzwigienki od gruszek chodza lekko i VAG nie pokazuje żadnych błedów.
Wiec tak podmieniłem gruszke bo faktycznie była delikatnie nieszczelna,teraz działa tak jak powinno być ale niestety brak mocy pozostał.Wyjechałem dzisiaj za miasto troche ją przegonić i sie okazało że v max mojej ósemki to 140 km/h
ja wiem że to nie esa ani 4.2 ale to chyba ciut za mało
Problem wystepuje na benzynie i na gazie z tym że na gazie nie ma mowy o ostrzejszym bucie bo zaraz wywala na benzyne (auto w przyszłym tyg. trafi do gazowników).Dodam że komp nie wywala żadnych błedów,ostatnio wymieniałem przepływke na używany orginał i troche ona mnie zastanawia..w którym bloku sie ją sprawdza i jakie wartości powinna podawać?