Jak z halasem, da sie w miare spokojnie objechac dluzsza trase, czy juz meczy troche halas?PawelDSW pisze:Usunalem u siebie oba koncowe tlumiki.wg mnie dzwiek jest piekny.moze zacznij od tego ?
[D3 05 4.2MPI ] Dźwiek wydechu - mody
A gdyby założyć końcowe tłumiki od W 12 które mają zawór do regulacji przepływu i dorobić możliwość ręcznego włączania go, zawór na zdjęciu, ma to sens?
Ostatnio zmieniony 19 sty 2015, 09:57 przez skipper, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko A8 i Jachty Motorowe.
Moim zdaniem wywalanie katów to kiepski pomysł, jak ktoś chce ładny dźwięk powinien zainwestować w układ wydechowy. U mnie siedzi nowy wydech z nierdzewki, ręcznie robiony od katalizatorów. W środku cisza tylko poniżej 1800 obr. pod obciążeniem trochę huczy ...za to z tyłu auta słychać piękny dźwięk V8 w pełnym zakresie obrotów, oczywiście im wyżej kręcę tym lepiej
Oczywiscie ze glupi pomysl.dlaczegoo ? zeby chwalic sie ze mam uklad wydechowy zrobiony za 3000 zl ? moge zalozyc sie ze gada podobnie jak po usunieciu tlumikow za 150 zldanishow pisze:Moim zdaniem wywalanie katów to kiepski pomysł, jak ktoś chce ładny dźwięk powinien zainwestować w układ wydechowy. U mnie siedzi nowy wydech z nierdzewki, ręcznie robiony od katalizatorów. W środku cisza tylko poniżej 1800 obr. pod obciążeniem trochę huczy ...za to z tyłu auta słychać piękny dźwięk V8 w pełnym zakresie obrotów, oczywiście im wyżej kręcę tym lepiej
Trochę tanio ale pewnie da radę.... i nie po to aby chwalić się ilością wydanej kasy ale po to aby delektować się dźwiękiem V8.PawelDSW pisze:Oczywiscie ze glupi pomysl.dlaczegoo ? zeby chwalic sie ze mam uklad wydechowy zrobiony za 3000 zl ?
Idę o flachę, że jak usuniesz tłumiki to na pewno nie będzie chodził jak mój wydech....PawelDSW pisze:moge zalozyc sie ze gada podobnie jak po usunieciu tlumikow za 150 zl
jak to w jednej reklamie było: "Prawie robi wielką różnicę."
Dosyć regularnie robię trasy Polska-Niemcy-Holandia-Belgia (1200-1300km w jedną stronę) i idę o drugą flachę, że po zrobieniu takiej trasy takim D3 w wyciętymi tłumikami i versus moim D3 z całym układem wydechowym zrobionym od podstaw odczucia będą zdecydowanie inne
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Witam!
Stefan.
-gdzie i za ile takie szczescie mozna spotkac?danishow pisze:nowy wydech z nierdzewki, ręcznie robiony od katalizatorów. W środku cisza tylko poniżej 1800 obr. pod obciążeniem trochę huczy ...za to z tyłu auta słychać piękny dźwięk V8 w pełnym zakresie obrotów, oczywiście im wyżej kręcę tym lepie
Stefan.
majkaistefan, wydech kosztował w 2013 roku 1580 euro. Ja zapłaciłem 600 za używkę z przebiegiem 8000 km. Po zamontowaniu musiałem jechać do producenta ( http://www.bbk-exhaust.de ) w celu wystawienia nowych papierków, no i TÜV oczywiście, razem 210 euro.