części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 preFL ALL ] Wystające spryskiwacze, pytanie

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 preFL ALL ] Wystające spryskiwacze, pytanie

Post autor: Bugalon » 20 sty 2015, 14:13

Kupilem niedawno auto, ma ksenon (bez samopoziomowania), w zderzaku otwory, zaslepek brak (kradną). Auto jest praktycznie ostatnim wypustem przedlifta (1998 rok produkcji). Spryskiwacze mam w zderzaku i wysuwają się z niego pryskając na reflektory. Zderzak mam do wymiany i chcę kupić drugi tylko teraz nie wiem czy ktoś coś sam rzeźbił i dostawił te wysuwane spryski, czy powinienem kupowac caly zderzak ze spryskami stałymi żeby powrócić do oryginalu? Ktoś wie jak to wygladalo fabrycznie ? Gdzie nie spojrze tam spryskiwacze są na stałe ...... Może jakieś roczniki były przejsciowe w ktorych cos jednak dali innego ?
Ostatnio zmieniony 20 sty 2015, 17:30 przez Bugalon, łącznie zmieniany 1 raz.

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 20 sty 2015, 14:17

Może masz poprostu zderzak od polifta ? Pod lampami posiadasz chromy ?
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne

FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044

btuner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: btuner » 20 sty 2015, 14:38

Potwierdzam. PreFL miały spryski wystające. Więc albo rzeźba albo zderzak poFL

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 20 sty 2015, 15:16

Zderzak jest przedliftowy (potrafie je rozroznic, chromu nie ma), przez otwory w zderzaku przedliftowym wychodza spryski, sikaja na lampy i sie chowaja.

Zerkne we wlepke w bagazniku i zobacze czy po zdekodowaniu wyjdzie ksenon, jeśli nie wyjdzie znaczy ze dokladany.

Co ciekawe sa miejsca po zaslepkach od spryskow odcisniete na zderzaku i wyglada to tak jak by zaslepki nie zakrywaly pelnego otworu w zderzaku, tak jak by zaslepki byly od polifta i spryski tez od polifta (wychodzi na to ze jednak rzezba tam jakas jest - ale dziala)
btuner pisze:Potwierdzam. PreFL miały spryski wystające. Więc albo rzeźba albo zderzak poFL

btuner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: btuner » 20 sty 2015, 17:13

Łee no to ciekawe rozwiązanie. Pokaż jak to wygląda z bliska bo ja żeby mieć chowane kupiłem cały zderzak od polifta :)

Gość

Post autor: Gość » 20 sty 2015, 18:03

Ja tam nie widze wielkiego problemu by do przedliftowego założyć poliftowe spryski. Lekka rzeźba i da się.

Awatar użytkownika
danielos8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danielos8 » 20 sty 2015, 18:39

Apophis pisze:Ja tam nie widze wielkiego problemu by do przedliftowego założyć poliftowe spryski. Lekka rzeźba i da się.
Ale nie ma to jak wygląd oryginalnych spryskow w przedliftowym zderzaku :P
schowane beda wygladac tragicznie wg. mnie <tjaa>
lepiej mieć kompletny zderzak poliftowy
dare to be great

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 20 sty 2015, 18:45

No dobra, ale to i tak lipa, z przodu chrom na zderzaku a z tylu dupa - zupelnie bez sensu. Zobacze co sie da zrobic, wiem gdzie typy maja zderzak przedliftowy z wystajacymi spryskami, jak mi go opchna w dobrej cenie to kupie a jak nie dadza dobrej ceny to dorobie zaslepki do tego rozwiazania co mam (dobry rzezbiarz jestem :) )
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

btuner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: btuner » 20 sty 2015, 19:02

Bugalon pisze:No dobra, ale to i tak lipa, z przodu chrom na zderzaku a z tylu dupa - zupelnie bez sensu. Zobacze co sie da zrobic, wiem gdzie typy maja zderzak przedliftowy z wystajacymi spryskami, jak mi go opchna w dobrej cenie to kupie a jak nie dadza dobrej ceny to dorobie zaslepki do tego rozwiazania co mam (dobry rzezbiarz jestem :) )
za prawie kompletny polift z soczewkami i partronikiem dalem 1400zł a za tył 200zł takze nie problem pojsc za ciosem.

Awatar użytkownika
koziolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: koziolek » 20 sty 2015, 19:52

zobacz jakie żarówki siedzą w lampie i sie okaże czy masz fabryczny ksenon, a co za tym idzie spryski ;)

btuner
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: btuner » 21 sty 2015, 07:06

Headlight 8JG Headlight with gas discharge lamp for
driving on the right
Headlight activation 8K0 Without special headlight
activation
Headlight washer system 8X0 Without headlight washer system

U mnie wychodzi na to, że mam xenony bez sprysków i to fabrycznie :)
Ostatnio zmieniony 21 sty 2015, 09:05 przez btuner, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post autor: Gość » 21 sty 2015, 12:51

W twym roczniku to normalne.

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 23 sty 2015, 13:09

No dobra, mam jeszcze jedno pytanie. Spryskiwacz w polifcie ma tą zaslepkę. Pytanie moje jest takiej - czy on "wisi" na tej zaslepce ? Bo podnosi się podcisnieniowo, ale jak opada, to opada do samego końca czy zaslepka opiera sie na zderzaku i zostaje jakieś napięcie tego sprysku (w sejsie czy wisi on na oparciu zaslepki o zderzak?) Nie wiem czy sie zrozumiale wyrazilem, ale nie potrafie tego lepiej opisac.
Pozdrawiam Bugi

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 23 sty 2015, 13:58

Zaslepka opiera sie nieznacznie na zderzaku, raczej obstawiam ze nie bedziesz mial ori spryskow z polifta tylko cos chowanego z grupy VAG... Ja do swojego preFL kiedys tez dolozylem chowane spryski, bodajze ja wsadzilem ze skody... Bezsens kupowac z polifta do preFL bo i rzezba jest wieksza, a wolaja za to jak na zboze... Sprobuj moze zrobic zdjecie samego odcisku na zderzaku i moze cos sie dobierze... albo lepiej zrzuc zderzak i sprobuj odczytac numer pompki, wtedy bedzie szlo dobrac zaslepki idealnie pod to co miales ;)

Bugalon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Bugalon » 23 sty 2015, 22:57

Wiesz sama zaslepka to nie taki problem, ja z kwasowki potrafie zrobic cuda. Na zderzaku mam odcisk zaslepki od polifta, problem polega na tym ze ta zaslepka nie zakrywala w pelniu dziury w zderzaku preFL (bo ta dziura jest na stale spryski)
Pozdrawiam Bugi

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl