[D3 06 3.0 TDI ] Listwy chrom wymiana/odnowa
[D3 06 3.0 TDI ] Listwy chrom wymiana/odnowa
Strasznie zrzukły mi listwy chormowoane , czy jest mozliwosc ich wymiany z rozbitej a8?
Czy moze jakas pasta?
Czy moze jakas pasta?
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... -3-mt-0718
W linku masz chromy ale nie wiem do której części ci potrzebne , niektóre da się odratowac odpowiednimi środkami .
W linku masz chromy ale nie wiem do której części ci potrzebne , niektóre da się odratowac odpowiednimi środkami .
- olimpus104
- Forum Audi A8
Chyba,raczej kwestia jak koś dbał i czym czyścił te listwy.Mam auto z 2008 i wszystkie lśnią jak nowe.Pafnucy pisze:Widzę, że problem listew chromowych nie tylko mnie dotyczy. W każdej poprzedniej Audi miałem to samo (A4 B6, A6 C6) i tym razem w A8 listwy jakieś takie mleczne, zero połysku. Chyba trzeba będzie się za to zabrać
Audi A8 D3Quattro 3.0 TDI Sport
Audi A6 C6 2.0TDI S line
http://www.a8team.pl/a6-c6-s-line-vt8865.htm
Audi A6 C6 2.0TDI S line
http://www.a8team.pl/a6-c6-s-line-vt8865.htm
To prawda, jeśli elementy ozdobne były prawidłowo traktowane to nic im nie powinno się stać nawet po wielu latach.
Poniżej tekst wyjęty z instrukcji obsługi zabraniający stosowanie środków do pielęgnacji chromu. Ciekawe ile osób czyta instrukcję i zalecenia producenta przed zastosowaniem danego produktu.
Poniżej tekst wyjęty z instrukcji obsługi zabraniający stosowanie środków do pielęgnacji chromu. Ciekawe ile osób czyta instrukcję i zalecenia producenta przed zastosowaniem danego produktu.
Zgadza się. Sęk w tym, że każde kupione auto było używane i pewnie poprzedni właściciel nie za bardzo przejmował się listwami. Trochę robię przy autach i widzę, że inne marki, których właściciele (powiem delikatnie) wcale nie dbali o swoje auto a listwy wyglądały lepiej Z drugiej strony, tu gdzie mieszkam (Szkocja) chyba wilgotny klimat i kwaśne deszcze przyczyniają się do tego, że listwy bieleją. Ale dzisiaj prawą stronę doprowadziłem do lepszego stanu. Wystarczyło tylko parę minut, mała maszynka, pasta i strona kierowcy wygląda naprawdę lepiej. W tygodniu, postaram się poświęcić trochę więcej czasu, poprawić prawą stronę i zająć się drugą stroną. Wiadomo, że nie będzie to wyglądało jak całkiem nowa listwa, ale jak na 7-mio letni samochód, myślę, że będzie OK <okioki>
- stillbadboy
- Super Klubowicz
wystarczy ze umyje sie auto ludwikiem albo gownianym plynem z marketu i juz masz odczyn z ph bynajmniej nie obojetnym....ernesto pisze:To prawda, jeśli elementy ozdobne były prawidłowo traktowane to nic im nie powinno się stać nawet po wielu latach.
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"