części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 95 4.2PB/LPG ] Wentylator dmuchawy

ernesto

Post autor: ernesto » 27 lip 2014, 14:10

PIPPEN pisze:Odkrecenie tych dwoch wkretow mnie przerosło kto tam śruby wymyślił jeszcze mam je zardzewiale .ma ktoś pomysł jak to odkręcić.
To jest bolączka. Ja jedną nacinałem i płaskim śrubokrętem odkręciłem. Potem zapodałem nowe wkręty. WD-40 i śrubokręt udarowy.

PIPPEN
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: PIPPEN » 27 lip 2014, 17:01

Nie wiem jak tam wszedłeś udarowka . Jest tam tak mało miejsca ze szok ani grzechotka ani srubolem ani kleszczami szok. Jak je jakoś wyciągnę to zaraz wkręty założę na klucz a nie śrubokręt.

ernesto

Post autor: ernesto » 27 lip 2014, 18:48

PIPPEN, myślałem ze chodzi ci o te pierwsze co są na maskownicy. A tobie chodzi o te 3 co są centralnie pod podszybiem ? Już po zdjęciu maskownicy trzymające obudowę klap obiegu zamkniętego ?

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 27 lip 2014, 18:52

Uu te pod podszybiem to kiszka.. Trzeba takie zaślepki wyciągnąć a najlepiej całe plastykowe podszybie. Roboty trochę jest.
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

PIPPEN
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: PIPPEN » 27 lip 2014, 20:42

Kurde już tam nie widzę aby jeszcze były jakieś zaślepki chodzi o te dwie śrubki już z osłony wentylatora co są tak w tyle. Odkrecilem dwie z przodu tej osłony ,dwie z boku z takimi okrągłymi plastikami i zostały mi te dwie z tylu ta głęboko co są.

Awatar użytkownika
bazzzyl
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bazzzyl » 22 sty 2015, 23:06

I u mnie pojawił się podobny problem.
Najpierw były to sporadyczne przerwy w pracy dmuchawy, ale teraz to wygląda tak.
Po odpaleniu auta nawiew chodzi ok, ale po pewnym czasie (powiedzmy 10 min) nawiew stopniowo zwalnia (pomimo wzrostu obrotów na klimatroniku) aż do całkowitego zatrzymania. Nie muszę chyba mówić co się na szybach dzieje w bardziej wilgotny dzień. Mam solardach, więc obstawiam szczotki.
Niestety nie mam warunków do majsterkowania. W warsztacie zrobią to od ręki?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl