Mam sztywną wystającą antenę w tylnym lewym błotniku. Problem polega na tym że nie łapie mi fal radiwych, na GSM mi nie zależy. Jeśli lekko odegne=odepcham bat anteny to nagle zaczyna wszystko łapać. Dodam że chodzi tu o odepchanie izolatorem, nie gołą dłąnią która poprawie łapanie fal. Próbowałem wkręcić inny (nie oryginalny) bat ale nie dało to żadnego efektu :-/ Wiec wygląda że problem leży nie w bacie lecz dolnej części anteny.
Dostanie nawet używanej anteny graniczy z cudem lub kosmiczną ceną.
I tu moje pytanie, czy ta antena jest rozbieralna? Czy po jej wyjęciu z karoseri, można ją rozebrać i próbować reanimować?
![]() |
![]() |
[D2 98 ] Problem ze sztywną ateną FM/GSM
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Rozebrałem, niestety dolna część była dobra sama ta góra w całości musiała mieć jakąś wade. Podmieniłem na antene z innego audi, teleskopową wysuwaną i wszystko działa. Najwyżej z czasem poszukam oryginalnej za rozsądne pieniądze i wtedy przełoże na oryginał <niewiem>
I faktecznie trzeba bardzo mocno ją wypchać. Na przyszłość jak by ktoś rozbierał proponuje psiknąć tam smaru, pójdzie łatwiej
I faktecznie trzeba bardzo mocno ją wypchać. Na przyszłość jak by ktoś rozbierał proponuje psiknąć tam smaru, pójdzie łatwiej