i mnie to ciekawi bo tez sie nad tym zastanawiam , plan mam na wydech od s8 ale nie moge znaleźć jak taki zestaw gadaApophis pisze: A co do wydechu kolegi to czy zdradzi koszt operacji dorabiania tłumików?
D-trójka "Audik" 2003 + cutouts 'by ManiekJames
Panowie czemu tak szpecicie taki piekny projekt jak d3 takim wydechem.Jesli ktos juz musi miec glosno to niech zrobi dokladna kopie wydechu od s8 i chyba tez nalezalo by wymienic zderzak pod taki wydech a tak to wyglada jak agro tunnig .Poprawianie stylistow z Inglostad to naprwde trudny temat .Wiec lepiej 5 razy cos przemyslec niz zmieniac aby tylko bylo inne :-).Ogolnie gratki dla nowego nabytku i duzo banana na twarzy podczas uztkowania tej a8.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- ManiekJames
- Super Klubowicz
No cóż takie są butle więc nic już nie zmienie mi tam pasi i tak sporo wchodzi.Dymian pisze:2 butle to nawet w e36 widziałem.
Ogólnie jestem tylko zdziwiony jej pojemnościami w powyższej audi- chociaż 2x15-20l więcej się spodziewałem.
Zaczepiaj jakieś go pro i daj posłuchać jak wydech pod obciążeniem pracuje
A i dobry pomysł z nagraniem pod obciążeniem ... tyle tylko że nie mam GoPro
Coś trzeba będzie wymyślić !!
No dobra bo nie jestem pewien czy ten niebieski ma te normy G12 będę musiał wymienić wkrótceraftor pisze:Gratki auta całkiem fajne
z tego co widze masz niebieski płyn chłodniczy ? powinien byc czerwony ?
reduktor mozna łądnie schować pod puszke filtra powietrza i juz wgl była by malina z tym LPg prawie nie było by go widać
2 butle hmmm w sumie to zazdroszcze choc mi by wystarczyła 80l , a mecze troche sie ze swoja 60 :<
Nooo a co do reduktora - eeee tam - niech sobie już tu siedzi - poprzedni tu był więc i ten jest bo rury od wody IDEALNIE mi przypasowały do nowej instalacji !! :E
W suuumie też tak sądzę że płyn musi być dobry ale skoro ma być 100% G12 - to będzie ale to pewnie wymienie przy okazji naprawy wycieku płynu z okolicy filtra oleju :E - standard podobno w A8 4.2...Apophis pisze:Układ cisnieniowy chłodnice aluminiowe to wiekszośc płynow ma te same parametry.
A co do wydechu kolegi to czy zdradzi koszt operacji dorabiania tłumików?
Chetnie bym cos do D2 wystrugał ale jesli wyjdzie dużo to pozostane przy własnej konstrukcji
A wydech .............................. <dance> 500zł po znajomości (podkreślam robiony pod wymiar)
[ Dodano: 2015-01-27, 21:40 ]
Szczerze - dla mnie wyszło idealnie !! i mam w nosie czy to jest Hofele za 3000E czy nie - zrobiony jak chciałem, wycięty zgrabnie <aparat> - ..... Serce mi się raduje i w duszy mi gra jak zasówagryzzli pisze:Panowie czemu tak szpecicie taki piekny projekt jak d3 takim wydechem.Jesli ktos juz musi miec glosno to niech zrobi dokladna kopie wydechu od s8 i chyba tez nalezalo by wymienic zderzak pod taki wydech a tak to wyglada jak agro tunnig .Poprawianie stylistow z Inglostad to naprwde trudny temat .Wiec lepiej 5 razy cos przemyslec niz zmieniac aby tylko bylo inne :-).Ogolnie gratki dla nowego nabytku i duzo banana na twarzy podczas uztkowania tej a8.
ps: agrotjuning to u fiesty by wyszedł gdyby takie coś chcieli montować
pps: Dzieki
Aha i fotki zrobie może w przyszłych kilka dni - bo mam urlopik do Niedzieli !! <hura>
Pozdrawiam !!
- ManiekJames
- Super Klubowicz
Apophis - a tego to ja nie wiem ale pewnie by sie dogadał
chooociaż na kolegi Audi V8 (ten poprzednik D2) to kleli już bo kumpel był u nich 5 razy i ciągle coś przerabiał i ciągle mu mało
Korton Dzięki,
Więc kupiłem z oryginalnym przebiegiem 278tyś - potwierdzonym serwisem do praktycznie końca 2013r. !!
Mam całą długą listę ze serwisu z wpisami, naprawami, akcjami itp.
A co do wyposażenia - no nie jest to jakaś bogata wersja...
BRAKUJE:
elektryki klapy, 4 stref klimy, kierunkowych xenonów, foteli kubełkowych, dużego fisa, solar dachu, webasto, wentylowanych foteli, pakietu chrom, B&O
I szczerze mówiąc tak do pełni szczęścia to brakuje mi z powyższego foteli i skrętnych świateł
chooociaż na kolegi Audi V8 (ten poprzednik D2) to kleli już bo kumpel był u nich 5 razy i ciągle coś przerabiał i ciągle mu mało
Korton Dzięki,
Więc kupiłem z oryginalnym przebiegiem 278tyś - potwierdzonym serwisem do praktycznie końca 2013r. !!
Mam całą długą listę ze serwisu z wpisami, naprawami, akcjami itp.
A co do wyposażenia - no nie jest to jakaś bogata wersja...
BRAKUJE:
elektryki klapy, 4 stref klimy, kierunkowych xenonów, foteli kubełkowych, dużego fisa, solar dachu, webasto, wentylowanych foteli, pakietu chrom, B&O
I szczerze mówiąc tak do pełni szczęścia to brakuje mi z powyższego foteli i skrętnych świateł
Pozdrawiam !!
a z tym sie zgodze , ja jak bede modził to wrzuce wydech s8 albo seryjne dam do rozciecia i pomodzenia tak zeby mi pasiło akustycznie ale to dalekie planygryzzli pisze:Panowie czemu tak szpecicie taki piekny projekt jak d3 takim wydechem.Jesli ktos juz musi miec glosno to niech zrobi dokladna kopie wydechu od s8 i chyba tez nalezalo by wymienic zderzak pod taki wydech a tak to wyglada jak agro tunnig .Poprawianie stylistow z Inglostad to naprwde trudny temat .Wiec lepiej 5 razy cos przemyslec niz zmieniac aby tylko bylo inne :-) .Ogolnie gratki dla nowego nabytku i duzo banana na twarzy podczas uztkowania tej a8.
- ManiekJames
- Super Klubowicz
- ManiekJames
- Super Klubowicz
- ManiekJames
- Super Klubowicz