![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Przyciemnianie szyb
- wojtosc
- Forum Audi A8
ja np wszystkie auta jakie kupiłem miałem juz przyciemnioneApophis pisze:preston81, A mnie kurzołapki przypominają czasy gdy król w karocy jeździłNo i nie ma dyskrecji a ja np nie lubie jak mam wyexponowane całe auto i wszystko widać-trza zawsze wszystko sprzątać bo na chwile torebka i po szybie bedzie...
A i jeszcze kurzołapki nie są zbyt ciekawe przy dziecku

- Preston81
- Super Klubowicz
auto sie nie nagrzewa.... co to ma byc? szyby atermiczne są , najczęściej solar dach to co ma sie i jak nagrzewac chyba golf pod blokiem a nie a8 
2 mam male dziecko i nic go nie korci by grzebac przy roletach
3 kurz?? panie jaki kurz nie widzialem jeszcze na roletach kurzu
chyba ze fura stoi zapuszczona od miesiecy to cos bedzie ale bez przesady
ja rozumiem folie na wszystkich szybach ale u nas na wsi zwanej POlską nie mozna ...
a jedziesz sobie furą widzisz jakiś wieśniak cos ci pokazuje z tylu bo wlasnie mu przed ryja wjechales , dajesz po heblach zeby jeszcze bardziej sie pienił , później zwalniasz by jechal za tobą jak przyczepka , on tam juz skacze na fotelu itd i magiczny przycisk rolety
bzzzzziu juz go nie widac:D piekna sprawa nic mnie tak nie bawi jak ten myk 

2 mam male dziecko i nic go nie korci by grzebac przy roletach
3 kurz?? panie jaki kurz nie widzialem jeszcze na roletach kurzu

ja rozumiem folie na wszystkich szybach ale u nas na wsi zwanej POlską nie mozna ...
a jedziesz sobie furą widzisz jakiś wieśniak cos ci pokazuje z tylu bo wlasnie mu przed ryja wjechales , dajesz po heblach zeby jeszcze bardziej sie pienił , później zwalniasz by jechal za tobą jak przyczepka , on tam juz skacze na fotelu itd i magiczny przycisk rolety

bądź sobą, wariatów też lubią
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Z przykrością muszę stwierdzić że w takim wypadku to Ty jesteś wieśniakiem i zasunięcie rolety nie zmieni tego faktupreston81 pisze:jedziesz sobie furą widzisz jakiś wieśniak cos ci pokazuje z tylu bo wlasnie mu przed ryja wjechales , dajesz po heblach zeby jeszcze bardziej sie pienił , później zwalniasz by jechal za tobą jak przyczepka , on tam juz skacze na fotelu itd i magiczny przycisk roletybzzzzziu juz go nie widac

Wracając do przyciemniania szyb folią to tez byłem przeciwnikiem takich praktyk do puki nie kupiłem poprzedniej ósemki która miała już oklejone szyby.
Bardzo spodobało mi się to rozwiązanie po pierwsze ładny wygląd auta z zewnątrz,po drugie można zostawić wszystko w środku auta i nic nie widać co tam leży,po trzecie komfort dziecka z tyłu nic go nie razi,a roleta tak dokładnie nie zasłoni jak folia.
Zawsze będą dwa obozy i bardzo dobrze bo wyobraźmy sobie że wszyscy mają przyciemnione szyby <jezu> <lipa>
Mojemu kumplowi córcia zmasakrowała roletki to sobie okleił i z głowy. Cóż poradzić na durne przepisy albo je respektować albo olewać... ja czasem olewam.
A8 z atermicznymi szybami i działającym solarem nie nagrzewa się tak jak jakis polonez ale z ciemnymi szybkami z tyłu nagrzewa się jeszcze mniej i szybciej działa na klima. Roletka nie zapobiega wpadaniu słonka dośc dobrze-raczej przeciętnie.
U mnie solar nie działał odkąd kupiłem i nie bede go naprawiał-mogę zamienić na zwykły
Mam dośc zciemnione auto i dokąd się da takie pozostanie.
A8 z atermicznymi szybami i działającym solarem nie nagrzewa się tak jak jakis polonez ale z ciemnymi szybkami z tyłu nagrzewa się jeszcze mniej i szybciej działa na klima. Roletka nie zapobiega wpadaniu słonka dośc dobrze-raczej przeciętnie.
U mnie solar nie działał odkąd kupiłem i nie bede go naprawiał-mogę zamienić na zwykły

Mam dośc zciemnione auto i dokąd się da takie pozostanie.
- wojtosc
- Forum Audi A8
hehe ja mam a8 to moge i mampreston81 pisze:ja rozumiem folie na wszystkich szybach ale u nas na wsi zwanej POlską nie mozna ...
miałem dokłądnie tak samo ale z a6123mielony pisze:tez byłem przeciwnikiem takich praktyk do puki nie kupiłem poprzedniej ósemki która miała już oklejone szyby.
po za tym dodam ze skóry sie tak szybko nie niszcza od promieni słonecznych
- Preston81
- Super Klubowicz
te skory w d3 sa jak szmaty w porownaniu z d2 (są bardzo słabo wypełnione i po jakims czasie wszystko wisi -zaleznie od uzytkowania ale to widac w dziale zakup kontrolowany czesto sa takie wysiedziane na maxa)a jak w d4 to nie wiem i pewnie predko się nie dowiem 
fajnie że masz przednie przyciemnione , nożyk do skrobanki na miejscu tez masz??
sadze ze policaje nawet nie wpadna na pomysl ze w d4 ktos mogl zalozyc folie
ale po całosci efekt jest miodzio

fajnie że masz przednie przyciemnione , nożyk do skrobanki na miejscu tez masz??
sadze ze policaje nawet nie wpadna na pomysl ze w d4 ktos mogl zalozyc folie

ale po całosci efekt jest miodzio
bądź sobą, wariatów też lubią