[D3 02 4.2MPI/LPG ] Klekocze silnik po rozgrzaniu
[D3 02 4.2MPI/LPG ] Klekocze silnik po rozgrzaniu
Witam wszystkich. Od miesiąca jestem posiadaczem audi A8 D3 4.2 ben /lpg 2002 rok i mam problem z silnikiem , jak się rozgrzeje ok 50 stopni to zaczyna wydobywać się klekot z okolic kolektorów ssących zalatujący dieslem cichym.
Rano po odpaleniu jest cisza nic nie klekocze, jestem po wymianie oleju na Valvoline MaxLIVE 5w40 i żadnych zmian.
W sobotę zwalam miskę olejową i sprawdzę smok i ciśnieni oleju.
Może ktoś spotkał się takim problemem? Pozdrawiam
Rano po odpaleniu jest cisza nic nie klekocze, jestem po wymianie oleju na Valvoline MaxLIVE 5w40 i żadnych zmian.
W sobotę zwalam miskę olejową i sprawdzę smok i ciśnieni oleju.
Może ktoś spotkał się takim problemem? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 lut 2015, 21:51 przez Wisien, łącznie zmieniany 2 razy.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Wtryski chałasuja jak w dislu bo siedza tam regi niebieskie i niedługo wymienie na baracudy.Dzis byłem u mechanika i zdiagnozaował ze leza wtryski benzynowe bo to one tak klepia jak te gazowe .Podejrzewam ze jak sie zozgrzeja o sie zacieraja i tak klekoczą jak w dislu.Nie słyszalem takiej d3 jak poprawnie cykaja wtryski.Moze ma ktos taką audice w Płocku?
Rano jest ciszej bo olej jest gesciejszy.Ja bym jeszcze zaryzykowal srodek na wyciszenie szklanek od Liqui Moly.Zaszkodzic nie zaszkodzi a jezeli ucichna (lub tez nie)to bedziesz wiedzial zeby szukac gdzie indziej.A sprawdzales rozrzad?Ja kiedys slyszalem taka w ktorej "pan tadzio" zmienil rozrzad bez blokad (na farbke) i tak wlasnie klekotala .
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla
Dodam od siebie, kiedyś miałem a6 2,8 V6 193km, zmieniłem olej i zaczął klekotać po rozgrzaniu jak 2,5Tdi V6, okazało się że klepały napinacz łańcuszka wałków rozrządu, po jeszcze raz wymianie oleju przestało klepać
Moje Audi A8 D4 i Forum do Audi A6 C6