Mam problem ponieważ od ponad miesiąca walczę prawdopodobnie z przepływomierzami
Samochód zachowuje się prawidłowo i nie ma wyczuwalnych żadnych błędów podczas jazdy.
Niestety cały czas świeci się kontrolka silnika na żółto, po jej skasowaniu przejadę kilka km i znowu się zapala pomimo że z samochodem nic się nie dzieje.
Błąd G70 - miernik 1 masy powietrza
[MOT_01] 10264 P010100 Przepływomierz powietrza -G70- Niewiarygodny sygnał (01100101)
[MOT_01] 10262 P010F00 Miernik masy powietrza 1/2 Korelacja (01100101 Aktywne/statyczne
Kilkakrotnie kasowałem ten błąd robiłem adaptację przepływomierzy i niestety błąd cały czas się pojawia. Zainwestowałem w przepływomierze wymieniłem obydwa na nowe i niestety cały czas to samo. Znalazłem na stronie Bosch Autospec informację na temat przepływomierzy że jeżeli po ich wymianie nic się nie poprawi to trzeba wymienić kostki połączeniowe, też tak zrobiłem ale bez skutku, ciągle nic. Mechanicy nie wiedzą gdzie szukać, a kontrolka cały czas się świeci. Miał ktoś może taki problem ? Myślałem żeby zakleić lampkę już czarną izolacją ale trochę nie pasuję do wnętrza