Dzięki
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Gdzie podłączyć wodę do reduktora?
-
xluqas
- Forum Audi A8

Wszystko ładnie teraz pięknie hula. Odpaliłem 5min na postoju 2km przejechane i jedzie już na LPG
Dzięki
Dzięki
Moje Audi A8 D4 i Forum do Audi A6 C6
-
majkaistefan
-
xluqas
- Forum Audi A8

Robiłem wczoraj test zanim rozciąłem przewodu, jeśli ustawisz nawiewy na LO do zaworu który masz wyżej na foto i tak idzie ciepła woda i wychodzi, bo jak sądzę elektrozawór się zamyka i nie wpuszcza wody do nagrzewnicy tylko robi obieg do zwrotnego przewodu.
-
majkaistefan
-
xluqas
- Forum Audi A8

Stefan zrób sobie test u siebie. Rozgrzej auto i sprawdź sobie główne przewody do elektrozaworu i za elektrozaworem ( klimatronic ustaw na HI powinny być gorące przed i za elektrozaworem ) potem ustaw na LO i sprawdź temp przewodów za elektrozaworem(powinny być letnio zimne a przed elektrozaworem nadal gorące) tak też chyba powinno to działać.
Ja podpiąłem się pod przepustnicą dlatego że mam na zewnątrz parowniki, jakbym miał tam gdzie komputer filtr kabinowy wpiąłbym się tuż przed elektrozaworem.
Ja podpiąłem się pod przepustnicą dlatego że mam na zewnątrz parowniki, jakbym miał tam gdzie komputer filtr kabinowy wpiąłbym się tuż przed elektrozaworem.
-
majkaistefan
-
xluqas
- Forum Audi A8

19/16/19 x2 tylko żeby to zrobić trzeba zdjąć rurę przepustnicy, zwróć uwagę że jest tam ciasno.
Gdzie masz parowniki ?
Gdzie masz parowniki ?
-
majkaistefan
-
xluqas
- Forum Audi A8

Nic już nie zmieniam, 19 weszły idealnie, grzeje idealnie i LPG idealnie się włącza i chodzi.
Jest dobrze więc po co poprawiać
Jest dobrze więc po co poprawiać
-
xluqas
- Forum Audi A8

Super się Cieszę znów coś nowego wiem o a8 d3 i instalacji LPG