[D3 05 W12/LPG ] Instalacja gazowa Vialle a silnik w12
[D3 05 W12/LPG ] Instalacja gazowa Vialle a silnik w12
Poniewaz nigdzie takiego tematu nie znalazlem a ostanio moj kolega nabyl taka audi z silnikem w12 pozwole sobie zapytac czy da sie zamontowac taka instalcje lpi do silnika w12 bo nowe intalacje korzystaja taka jak ta http://allegro.pl/instalacja-vialle-liq ... 28489.html z parametrow ecu silnka wiec co stoi na przeszkodzie zeby taka instalacje zaszczepic do w12 chyba ze pompa gazu by miala mala wydajnosc .Pozatym bardzo mi sie podoba fakt ze nie ma potrzeby wpinac sie w uklad chlodzenia silnika w12 bo ten jest dosc wrazliwy w tej kwestji .
Ostatnio zmieniony 27 lut 2015, 04:03 przez gryzzli, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic z tego moj drogi kolego. Nie da rady tego założyć do Ciebie, chyba że dwie butle masz zamiar u siebie zamontowac. Pompa (która jest w srodku butli) opędzi Ci maksymalnie 200kW (czyli w przybliżeniu gdzies z 270 koni). Dwóch pomp do jednej butli nie upchniesz, więc jestes skazany na dwa walce z tytlu za kanapą albo butle w kolo i walec za kanapą.
Na Twoim miejscu poszukałbym ogarniętego gazownika i złożył to na zwykłej sekwencji i dwóch reduktorach KME gold, dwóch KME Twin lub dwóch reduktorach Romano.
Na Twoim miejscu poszukałbym ogarniętego gazownika i złożył to na zwykłej sekwencji i dwóch reduktorach KME gold, dwóch KME Twin lub dwóch reduktorach Romano.
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
Przeciez na stronie vialle pisza ze instalacje mozna montowac do nawet 8 cylindrowcow wiec taz moc pompy nie bedzie mala ?Musze dokladnie sprwdzic wydajnosc tej pompy ? Smiechu warte dzwonilem do 2 dystrybutorow ktorzy montuja instalacje vialle i nikt nie jest mi w stanie powiedziec jaka ma wydajnosc pompa vialle ? Ponoc nawet producent nie podaje takich info !
Najlepiej poczytać:
http://www.vialle.com.pl/index.php?str=2&lang=pl
I zadzwonić, obejrzeć co już założyli I z jakim skutkiem
PS z moich dzisiejszych ustaleń wynika, że da radę ale dwa zbiorniki I problem z umieszczeniem a raczej gabarytami wtryskiwaczy gazowych, kolega ma mi sprawdzić w Holandii czy bedzie to chodziło <kwiatek>
http://www.vialle.com.pl/index.php?str=2&lang=pl
I zadzwonić, obejrzeć co już założyli I z jakim skutkiem
PS z moich dzisiejszych ustaleń wynika, że da radę ale dwa zbiorniki I problem z umieszczeniem a raczej gabarytami wtryskiwaczy gazowych, kolega ma mi sprawdzić w Holandii czy bedzie to chodziło <kwiatek>
Witam!
Od dluzszego czasu jestem czyms takim bardzo zainteresowany.Zastanawia mnie jednak dlaczego ci ludzie "na Niemcy" nie robia?
Ze strony zalinkowanej przekonalo mnie to: "nie traci mocy (a w niektórych momentach obrotowych nawet zyskuje)"
Mam juz jedno G (STAG) ktorego mam nadzieje w najblizszym czasie sie pozbede.
Stefan.
Od dluzszego czasu jestem czyms takim bardzo zainteresowany.Zastanawia mnie jednak dlaczego ci ludzie "na Niemcy" nie robia?
Ze strony zalinkowanej przekonalo mnie to: "nie traci mocy (a w niektórych momentach obrotowych nawet zyskuje)"
Mam juz jedno G (STAG) ktorego mam nadzieje w najblizszym czasie sie pozbede.
Stefan.
Witam!
1. Benzyna-sportowa zaglowka (duza butla w kole) zasilana benzyna
2.Gaz-dupowuz klasyczny do lansu
Ponadto musisz sie zaopatrzyc w kawalek plastra zeby "pomaranczowa lampke" zakleic.
Stefan.
- Moim zdaniem bedziesz mial jedn przelacznik ktory bedzie mial dwa polozenia:j3drek pisze: instalacja Stag isa 6cyl x2 ogarnięte na jednym przełączniku śmiga podobno bez problemów.
1. Benzyna-sportowa zaglowka (duza butla w kole) zasilana benzyna
2.Gaz-dupowuz klasyczny do lansu
Ponadto musisz sie zaopatrzyc w kawalek plastra zeby "pomaranczowa lampke" zakleic.
Stefan.
Stefan psioczysz na tego staga katastroficznie Naprawdę przy ogarniającym gazowniku on wcale nie jest taki zly. Ludzie na tym smigają naprawdę mocnymi autami i wszystko jest w najlepszym porządku (ale smigaja tylko ci, ktorych gazownik wiedzial co robi podczas montażu i Ci ktorzy wiedzieli ze za 3k to instalki do v8 sie nie wmontuje dobrej)
W12 zrobione naprawde dobrze i jednocześnie dobrze opisane na IV generacji są chyba dwa (na forum LPG). Założona całość bardzo schludnie, zdjęcia z komory silnika naprawdę robia wrażenie.
W12 zrobione naprawde dobrze i jednocześnie dobrze opisane na IV generacji są chyba dwa (na forum LPG). Założona całość bardzo schludnie, zdjęcia z komory silnika naprawdę robia wrażenie.
Pozdrawiam Bugi