![]() |
![]() |
[S8 D2 01 ] Zmiana biegów łopatkami - lewarek na D ?
[S8 D2 01 ] Zmiana biegów łopatkami - lewarek na D ?
Witam nie mogę znaleśc teraz wydaje mi się że było gdzieś tu opisane na forum jak zakodowac żeby biegi zmieniac z kierownicy z lewarkiem w pozycji D.
Podeśle ktoś jak był ten temat?
Podeśle ktoś jak był ten temat?
Jeżeli macie skrzynie z trybem S po D, to powinno hulać, ale jeśli po D macie tryb 432, to raczej nic z tego nie bedzie. Tu ,,FOSS" opisał różnice: http://www.a8team.pl/topics14/2611.htm Ale dajej z kolei ,,maciu" napisał, że można zrobić jakieś ,,czary-mary" VAGIEM i powinno korbić, jednak potwierdzenia tej tezy nie znalazłem, więc pewności nie mam.
Nie musisz czekać ;-) Zgłębiłem temat do granic. Wystarczy kupić sterownik od skrzyni z trybem S i lewarek (ten akurat może być nawet od Diesla, byle z trybem S po D) bo to komputer steruje. Ja tez mam Eskę z 2001r i tryb po D 432. Skrzynia się nie różni absolutnie niczym od tej z trybem S. Odpowiada tylko sterownikSimone331 pisze:Pomimo posiadania eSy z 01 roku mam skrzynię 432.![]()
To czekamy, aż Maciu odezwie się w tej kwesti.

Ostatnio zmieniony 01 mar 2013, 21:25 przez cheyen, łącznie zmieniany 1 raz.
Heh... Może i coś tam zmienię. Jak przekształcisz swojego potworka, to koniecznie daj znać o kosztach tego zabiegu.cheyen pisze:Nie musisz czekać ;-) Zgłębiłem temat do granic. Wystarczy kupić sterownik od skrzyni z trybem S i lewarek (ten akurat może być nawet od Diesla, byle z trybem S po D) bo to komputer steruje. Ja tez mam Eskę z 2001r i tryb po D 432. Skrzynia się nie różni absolutnie niczym od tej z trybem S. Odpowiada tylko sterownikSimone331 pisze:Pomimo posiadania eSy z 01 roku mam skrzynię 432.![]()
To czekamy, aż Maciu odezwie się w tej kwesti.Niedługo będę to właśnie zmieniał u siebie. Dam znac co i jak

Z tego co kojarzę to w skrzyniach "432" też to będzie działać... zmieniałem już u kogoś kodowanie i poszło.... niestety nie pamiętam co dokładnie ustawiłem a nie mam teraz się do kogo podpiąć aby to sprawdzić :roll:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-