Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Wycena szkody przytarte drzwi

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
Motostacja

Wycena szkody przytarte drzwi

Post autor: Motostacja » 09 mar 2015, 01:42

Witam

Wczoraj (...) z s klasy przytarł mi drzwi w Audi.
Pytanie czy to zgłaszać. Patrzyłem nie ma monitoringu ulica Juliana Bruna Warszawa.

Zarysowanie może nie jest jakoś widoczne ale mnie wkurrr.
Porysowana jest listwa drzwiowa drzwi górna cześć i dolna wgniecenia nie ma
Pytanie ile za to dostane AC warta

Na policje nie zgłaszałem bo nie miałem czasu a jak wspominałem monitoringu nie ma, wiec szkoda było mojego czasu
Z reszta zarysowanie zobaczyłem już po odjechaniu z miejsca jak dojechałem na stacje
Wróciłem na miejsce obszedłem teren ale żadnej kamery niestety nie ma wiec temat policji odpuściłem

Co radzicie ? Ile z AC mozna dostac na lakierowanie drzwi i listwy drzwiowej ? Zarysowanie jest male ale polerka raczej duzo nie da bo sa ryski do podkladu :(

Dziś umyje auto i zobaczę jak to dokładnie wygląda
Ostatnio zmieniony 09 mar 2015, 08:17 przez Motostacja, łącznie zmieniany 1 raz.

speedanad
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: speedanad » 13 mar 2015, 08:54

Jaka jest rysa? widać podkład?

[ Dodano: 2015-03-13, 09:00 ]
nie doczytałem, jak do podkładu to lipa, ale i takie rzeczy można ukryć żeby nie było widać. Jak nie masz świadków to szkoda czasu bo nic nie zdziałasz,

Motostacja

Post autor: Motostacja » 13 mar 2015, 10:16

jednak nie zgłaszam tego ,dam do auto detailingu polerka powinna duzo pomóc podkład w 2 miejscach wyszedł ale głównie to drobne ryski na lakierze

speedanad
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: speedanad » 13 mar 2015, 10:36

jak dobry fachowiec to coś wymyśli, ja robiłem tak: papierek wodny 1500, 2000, zmatowić lakier rysy, polerka, i pasta koloryzująca pod kolor samochodu i czasem efekt jest super, ale trzeba się znać bo bardzo łatwo przesadzić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl