części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Wycena szkody przytarte drzwi

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
Motostacja

Wycena szkody przytarte drzwi

Post autor: Motostacja » 09 mar 2015, 01:42

Witam

Wczoraj (...) z s klasy przytarł mi drzwi w Audi.
Pytanie czy to zgłaszać. Patrzyłem nie ma monitoringu ulica Juliana Bruna Warszawa.

Zarysowanie może nie jest jakoś widoczne ale mnie wkurrr.
Porysowana jest listwa drzwiowa drzwi górna cześć i dolna wgniecenia nie ma
Pytanie ile za to dostane AC warta

Na policje nie zgłaszałem bo nie miałem czasu a jak wspominałem monitoringu nie ma, wiec szkoda było mojego czasu
Z reszta zarysowanie zobaczyłem już po odjechaniu z miejsca jak dojechałem na stacje
Wróciłem na miejsce obszedłem teren ale żadnej kamery niestety nie ma wiec temat policji odpuściłem

Co radzicie ? Ile z AC mozna dostac na lakierowanie drzwi i listwy drzwiowej ? Zarysowanie jest male ale polerka raczej duzo nie da bo sa ryski do podkladu :(

Dziś umyje auto i zobaczę jak to dokładnie wygląda
Ostatnio zmieniony 09 mar 2015, 08:17 przez Motostacja, łącznie zmieniany 1 raz.

speedanad
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: speedanad » 13 mar 2015, 08:54

Jaka jest rysa? widać podkład?

[ Dodano: 2015-03-13, 09:00 ]
nie doczytałem, jak do podkładu to lipa, ale i takie rzeczy można ukryć żeby nie było widać. Jak nie masz świadków to szkoda czasu bo nic nie zdziałasz,

Motostacja

Post autor: Motostacja » 13 mar 2015, 10:16

jednak nie zgłaszam tego ,dam do auto detailingu polerka powinna duzo pomóc podkład w 2 miejscach wyszedł ale głównie to drobne ryski na lakierze

speedanad
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: speedanad » 13 mar 2015, 10:36

jak dobry fachowiec to coś wymyśli, ja robiłem tak: papierek wodny 1500, 2000, zmatowić lakier rysy, polerka, i pasta koloryzująca pod kolor samochodu i czasem efekt jest super, ale trzeba się znać bo bardzo łatwo przesadzić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl