labas pisze:Mam kompletną wieżę Diora z kolumnami Altus 140, sprzęt sprawny pomimo że ma 26 lat - półtora roku pracowałem na ten sprzęt, ceny były kosmiczne.
Wcześniej miałem Finezję(1983),Radmor Quatro - było coś takiego, cztery niezależne kanały.
-Finezja to byl deck a radmor mial GML-25 i koncowka mocy na 2N3055 jesli dobrze pamietam.
W tamtym czasie mialem Fonomastra+Radmor z konerterem na UKF ZACHODNI +Finezja+jakies cos do odtwarzania muzyki z kaset.Kolumny z zestawu sprzedalem i kupilem cos (wowczas to byla swiatowa jakosc!) z Tonsilu.O wielkiej ilosci plyt nie wspomne.
Edytowano Ta "Finezja" to byl jednak "Koncert" po tylu latach pamiec niestety blaknie...
Stefan
Ostatnio zmieniony 02 mar 2015, 23:49 przez majkaistefan, łącznie zmieniany 1 raz.
a walkmena ktos jeszcze ma ?:D to był sprzęt trzebabyło mieć dobry pasek by ze spodniami nie zjechał i te gąbki na słuchawkach rozrywające sie po tygodniu hehehe
Z moich wspomnień to wiśniowa motorynka z kanciastym bakiem, duży fiat rodziców i radio Zodiak
Ale najmilej wspominam jak w 1994-1995 ujeżdżaliśmy z kolegami syrenki. 7-8 klasa i czterech chłopaków jedzie do szkoły syrenką 105 Lux z biegami w podłodze. Daliśmy za nią 800 000. Po dziś dzień żałuję że je zajechaliśmy
A Dyrektorka podstawówki jeździła tylko maluchem
Troche literatury pieknej z czasow PRL. Nigdy nie mielismy w rodzinie Poloneza, ale moze niektore czesci byly takie same jak w 125p. Druga ksiazka byla czesto uzywana, co widac po jej stanie. Zachowalam te ksiazki na pamiatke.
Unseen, masz rację.
Poza tym... ale to było ciężkie, aby zobaczyć/przeczytać jakie to są części, co trzeba zrobić, naprawić, włączyć, wyłączyć hehe z np: 126p.
2009-04-28 godzina 21:40 - założyciel forum A8Team.PL. Ps: Polecam iParts.pl
Gdzies mam na pamiątke ale nie wiem w ktorej piwnicy te instrukcje która dawali wraz z autem i tam była instrukcja jeżdzenia z której jako małolat skorzystałem i tak sie nauczyłem prowadzić
Maćku... po naszej rozmowie na tel... naprawiłem, uruchomiłem i działa bez problemu. Jutro wysyłam Ci odnośnie kuriera. Krótko mówiąc... telewizor lampowo-tranzystorowy standardu SECAM produkowany w Polsce na licencji radzieckiej, tak jak chciałeś. Rubin 714 posiada oddzielne, strojone ręcznie (bez programatora Maćku), głowice dla zakresu VHF i UHF.
Jakby co, mam jeszcze lampy P14P; 6Ż52P; 3x 6F12P; 6F1P; 6P45S; kineskop 61ŁK3C.
Jak dla Ciebie... za free.
* Maćku, odnośnie kuriera, czyli telewizora, to m.in.:
* Duża masa (57 kg) i gabaryty (55 x 79 x 55 cm) w stosunku do przeciętnej wielkości ekranu.
* Duży pobór mocy (270 W).
* Częste problemy ze zbieżnością kolorów. * Maćku, pamiętaj! Tendencja do wywoływania pożarów!. Przyczyną samozapłonów była marna jakość materiałów izolacyjnych w połączeniu z pogorszoną wentylacją wewnątrz odbiornika (nagromadzony kurz, serwetki zakrywające otwory wentylacyjne, ustawienie wewnątrz regału). * Liche powielacze WN powodujące efektowne awarie (huk, dym, charakterystyczny odór)
* Niska trwałość kineskopów.
* W niektórych egzemplarzach transformator sieciowy nawinięty drutem aluminiowym.
Koszt troszkę większy, ale... masz już telewizor KOLOROWY!
(Maćku, 22000 zł w katalogu z 1979r. Czekam na przelew. )
Apophis pisze:Wezme! Tylko Endrju zapodaj mi po znizkach adapter RGB/HDMI
Noł problem men! Dałem już w pudle interkonekt kierunkowy RCA, cinch, HDMI, europejskiego C tam gdzie 2 bolce okrągłe o rozstawie 32 mm do gniazdka systemu amerykańskiego hasta la vista baby A tam gdzie 2 bolce płaskie i UWAGA! równoległe, o rozstawie 144,7 mm/0,5″, także VGA, USB/PS2 czyli gniazdo męskie VAG'ina 9 otworów.
Dokładna fotka: