[D2 97 4.2PB/LPG ] Regulacja linki zamka centralnego
[D2 97 4.2PB/LPG ] Regulacja linki zamka centralnego
Witam,
Rozkręciłem boczek w drzwiach tylnych lewych. Nic się nie ułamało itd... Po skręceniu wystąpił problem z ryglem... Przy zamykaniu auta widać że ten rygielek jedzie w dół i po chwili na ok 2mm podnosi się spowrotem do góry i nie rygluje drzwi. Jak odepnę linkę od wewnętrznej klamki to wszystko jest ok, jak ją podłącze to jest ww. objaw...
Gdzie szukać przyczyny? Jest jakaś regulacja tej linki?
Rozkręciłem boczek w drzwiach tylnych lewych. Nic się nie ułamało itd... Po skręceniu wystąpił problem z ryglem... Przy zamykaniu auta widać że ten rygielek jedzie w dół i po chwili na ok 2mm podnosi się spowrotem do góry i nie rygluje drzwi. Jak odepnę linkę od wewnętrznej klamki to wszystko jest ok, jak ją podłącze to jest ww. objaw...
Gdzie szukać przyczyny? Jest jakaś regulacja tej linki?
Regulacji tam raczej nie ma. Ale jeśli już potrzebujesz te 2mm linki, to spróbuj wszystko złożyć bez tego plastikowego czarnego elementu na jej końcu. Mało to fachowe, ale może się udać.lesiu117 pisze:Bez linki działa prawidłowo... dlatego myślałem że jest jakaś regulacja i można wydłużyc linkę o 2mm...
A tak jeszcze mi przyszło do głowy. To plastikowe zakończenie kołnierza nie jest czasem wkręcane? Bo jeśli tak, to jest to w końcu jakaś tam regulacja. <niewiem>
Miałem to samo. Ważne są dwie sprawy. Pierwsza pancerz linki musi być zaczepiony tak jak wcześniej. Pancerz posiada zielone zapinki które wkłada się w dziurki. Każda z nich musi być wpięta. Druga sprawa początek linku przy ryglu z tym walcem musi być włożony w taki otwór w plastiku. Może ma ktoś fotke to zaznaczę wam. Przy demontażu tego nie zauważyłem a teraz śmiga. Można sprawdzić poprawność zamontowania jak pociągniecie za klamkę z wewnątrz. Czuć wtedy znaczy opór jak jest źle założone. Nie skręcajcie jak nie jesteście pewni. Zamknijcie i spróbujcie otworzyć od wewnątrz.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8