![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB/LPG ] Problem z tylnym zawieszeniem
[D2 95 4.2PB/LPG ] Problem z tylnym zawieszeniem
Witam mam problem z zawieszeniem mojej a8 z tyłu auto mi się bujało delikatnie pyk pyk z tyłu przy niedużych prędkościach. Pojechałem na diagnostykę diagnosta na szarpakach sprawdził stwierdził że tuleje dolne te z tymi tulejkami odstającymi są uszkodzone po wyjedzie z diagnostyki autem zaczęło bardziej bujać tuleje zmieniłem i nic delikatna poprawa przy okazji zmieniania przejrzałem wahacze górne te boczne i wydają się w porządku tylko most mnie zastanawia mam tam dwie tuleje i na nich jest luz most chodzi do tył i do przodu muszę je zmienić mam w swojej a8 zawieszenie nivo i delikatnie mi przecieka z tyłu amortyzator ale to chyba raczej nie od tego.
-
- Super Klubowicz
Tulejki w tylnym moscie do wymiany , do sprawdzenia tulejki w zwrotnicach
Ostatnio zmieniony 08 mar 2015, 20:25 przez michalwruszak, łącznie zmieniany 2 razy.
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
Amory jeszcze są w miarę o auto się trzyma drogi a sprężyny są całe siedzą ok w gniazdach a tuleje w wahaczach tych dolnych są wymienione a w zwrotnicach tuleje jak rozbierałem wahacze wyglądają dobrze wsadzałem śrubokręt gruby w nie (dziurkę) to są sztywne jedynie co może nie być tak to te górne wahacze i te boczne zmienię je w tygodniu i zobaczę dalej co się będzie dziać a tulejki na moście bo mam wybite nie mogę znaleźć ich na allegro mógł by mi ktoś wysłać link z góry dziękuje pozdrawiam
-
- Forum Audi A8
Zbyt wysoko uniesiony tył - trzeba sprawdzić korektor wysokości zawieszenia (jest pod tylnym mostem). Jeśli się opuści i nie będzie taki twardy, to znaczy, że jest ok. Jeśli się opuści i nadal będzie twardy, to gruszka przy siłowniku do wymiany.tomig pisze:Objawy - auto stoi wysoko , tył bardzo twardy i nie amortyzuje
audi a8 z NIVO
Co może być przyczyną ?