[D3 03 4.2MPI/LPG ] Rozładowany akumulator, coś nie tak
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Wchodzisz w VCDS "select control module" (górne okienko od lewej) późnej do battery regulation (nr. 61) i tam wchodzisz w coding (nr. 07) i tam wpisujesz kod akumulatora. A tu masz link ze strony Ross-Tech jak to zrobić http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... eplacement
A jaki masz akumulator ?
A jaki masz akumulator ?
😎NIC NIE KLEI SIĘ JAK QUATTRO👍
-
- Forum Audi A8
Witam
Panowie mam maly problem. Jesli silnik jest zgaszony a chce posluchac muzyki to po kilku min wyskoczyl mi komunikat, ze jesli w ciagu 3 min nie uruchomie auta to system zostanie wylaczony. Akumulator ma nie caly rok czasu wiec chyba powinien byc dobry. Jak w ogole sprawdzic w menu stan akumulatora? Bo szukalem i cos nie moge znalezc
I czy pomoze cos jesli w czasie sluchania muzyki navi bedzie schowana ? Moje auto to rocznik 04, 3.7 PB+gaz.
Panowie mam maly problem. Jesli silnik jest zgaszony a chce posluchac muzyki to po kilku min wyskoczyl mi komunikat, ze jesli w ciagu 3 min nie uruchomie auta to system zostanie wylaczony. Akumulator ma nie caly rok czasu wiec chyba powinien byc dobry. Jak w ogole sprawdzic w menu stan akumulatora? Bo szukalem i cos nie moge znalezc
I czy pomoze cos jesli w czasie sluchania muzyki navi bedzie schowana ? Moje auto to rocznik 04, 3.7 PB+gaz.
Generalnie to normalne zachowanie się auta tym bardziej, że stwierdzenie "po kilku minutach" jest w tym przypadku mocno nie precyzyjne.Gunner pisze:Witam
Panowie mam maly problem. Jesli silnik jest zgaszony a chce posluchac muzyki to po kilku min wyskoczyl mi komunikat, ze jesli w ciagu 3 min nie uruchomie auta to system zostanie wylaczony.
Stan akumulatora powinien być dostępny w MMI.Gunner pisze:Akumulator ma nie caly rok czasu wiec chyba powinien byc dobry. Jak w ogole sprawdzic w menu stan akumulatora? Bo szukalem i cos nie moge znalezc
Jeżeli tego nie masz to znaczy, że ktoś tam coś nieumiejętnie dłubał i znikło.
A może masz MMI po polsku - zniknięcie stanu baterii czy innych pozycji MMI jak również dziwne kłopoty z prądem to niestety typowe objawy przy większości wersji spolszczenia
O ile wyłączanie systemu poprzedzone jest komunikatem który zacytowałeś to zamknięcie wyświetlacza może trochę przedłużyć możliwość słuchania muzyki ale.... takie kłopoty z prądem, szczególnie przy relatywnie nowym akumulatorze, to raczej objaw tego że cos jest nie tak i warto się temu przyjrzeć dopóki aku jeszcze jakoś żyje.Gunner pisze:I czy pomoze cos jesli w czasie sluchania muzyki navi bedzie schowana ? Moje auto to rocznik 04, 3.7 PB+gaz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
Podjedz do sklepu z akumulatorami lub warsztatu powinni mieć tester do akumulatotów zrobią test i wszystko będzie jasne , ja miałem taki sam przypadek jak ty kolego Gunner , diagnoza akumulator do wyrzucenia , założyłem EXIDE PREMIUM EA1000 100Ah i wszystko działa jak powinno, meni mam po Polsku ale u mnie jest poziom naładowania , morze nie w tym miejscu w MMI szukasz
Poziom naładowania jest w CAR --> SYSTEMS. Jeśli tam znikło, trzeba włączyć w menu serwisowym.
Witam ponownie
Udało mi sie odszukać poziom naładowania akumulatora i faktycznie pokazuje tylko tą jedną kreseczkę czyli chyba 5% Poprzedni wlasciciel mowi, ze przed wymiana akumulatora na ten co jest teraz mial tak samo ale nic z tym nie robil bo mu nie przeszkadzalo. Akumulator, ktory jest obecnie ma nie caly rok i nie bylo robione adaptacji. Czy to moze byc przyczyna ?
Udało mi sie odszukać poziom naładowania akumulatora i faktycznie pokazuje tylko tą jedną kreseczkę czyli chyba 5% Poprzedni wlasciciel mowi, ze przed wymiana akumulatora na ten co jest teraz mial tak samo ale nic z tym nie robil bo mu nie przeszkadzalo. Akumulator, ktory jest obecnie ma nie caly rok i nie bylo robione adaptacji. Czy to moze byc przyczyna ?