![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] Problem z alarmem fabrycznym .
- tutenhamon
- Super Klubowicz
[D2 95 4.2PB ] Problem z alarmem fabrycznym .
Problem polega na tym że bez przyczyny włącza się po czym uzbraja się i około 1,5 h spokoju i znowu się włącza i tak cała noc ,w dzień bardzo rzadko lub wcale . Objawy te występują jak auto pokryje się szronem , czyli jak jest mróz .Doszedłem do wniosku że może robi się zwarcie gdzieś na krańcówkach w drzwiach lub klapie tylnej niby auto suche ale jakaś wilgoć zawsze jest jak auto stoi pod chmurką i tu moje pytanie ; w którym miejscu w klapie kufra jest krańcówka też w zamku? Bo rozwijam kable suszarka w łapę i spróbuje troszkę je posuszyć .
Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy ,może jakieś sugestie?.
Bo nic innego nie przychodzi mi do głowy ,może jakieś sugestie?.
Ajj sorry Panowie, moj blad... Myslalem ze komp w przedlifcie czyta alarm... Z gory wyszedlem z takiego zalozenia... U siebie nawet nie sprawdzalem... Jest tak jak piszecie najwidoczniej, wiec nie pozostaje nic innego jak tylko sprawdzac kazdy zamek z osobna, a jesli to nie pomoze, choc tez obstawiam winny mikrostyk, to pozostaje dlubanie dalej i szukanie w wiazkach 

tutenhamon, wyciągnij na noc przekaźnik od mikrostyków. Jest w nogach pasażera. To jest ten co odpowiada za podświetlanie w nogach i w drzwiach na dole. Zobacz czy włączy się alarm w nocy. Wilgoć na 100%
Nie pamiętam który to numer ale na forum znajdziesz spokojnie ja teraz na telefonie wiec okrojoną wersje mam.
Możliwe że któryś mikrostyk głupieje i daje impuls o otwarciu drzwi przez co włącza się alarm.
Ja tak miałem ze dwa razy.
Warto sprawdzić
Nie pamiętam który to numer ale na forum znajdziesz spokojnie ja teraz na telefonie wiec okrojoną wersje mam.
Możliwe że któryś mikrostyk głupieje i daje impuls o otwarciu drzwi przez co włącza się alarm.
Ja tak miałem ze dwa razy.
Warto sprawdzić
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Wszystkie mikrostyki pobudzone , suszyłem to ustrojstwo gorącym powietrzem może pomoże . Zdemontowałem obudowę tylnej klapy i okazało się ze podczas otwierania pompka dłużej pracuje niż w trakcie zamykania i okazało się że siłownik który zamyka zamek w klapie w trakcie pracy pompki syczy ,raczej chyba niema to nic wspólnego ale....
![Obrazek]()
- tutenhamon
- Super Klubowicz
!
Powracam do tematu bo problem nie zniknął całkowicie . Po moim suszeniu jakiś czas był spokój , ale od czasu do czasu znowu zaczął się włączać . Postanowiłem chwilowo odłączyć syrenkę dopóki nie rozwiążę tego problemu , ale okazuje się że po kilku razach bez syrenki dziś znowu włączył się z dźwiękiem ale jakby cichszym i innym takim "elektronicznym " nie zlokalizowałem źródła tego dźwięku bo już nie zdążyłem a ponowne uruchomienie alarmu już prze zemnie było znowu bez dźwięku .O co ka man ? syrenka odłączona ! skąd w takim razie ten dźwięk?
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz