[D2 95 4.2PB/LPG ] Łożysko Przód ?
[D2 95 4.2PB/LPG ] Łożysko Przód ?
Witajcie
Od zeszłego roku mam problem z warczącym kołem - lewy przód.
Przed wymiana "zawiasów" warczało jak jechałem prosto oraz przy skręcie w prawo natomiast w lewo cisza.
Po wymianie " zawiasów" oraz geometrii jak jadę prosto cisza, lewo cisza, ale w prawo warczy.
Im większa prędkość tym głośniej warczy - dźwięk podobny do ocierania bieżnika o jakiś wystający element. Oczywiście przenosi się to na budę.
Jak jadę z pochyłem na lewą stronę to warczy nawet przy jeździe na wprost.
Czy może to być łożysko ?
PS na oponie zero śladów zużycia, ząbków itp, itd.
Pamiętaj o TAGach.
Od zeszłego roku mam problem z warczącym kołem - lewy przód.
Przed wymiana "zawiasów" warczało jak jechałem prosto oraz przy skręcie w prawo natomiast w lewo cisza.
Po wymianie " zawiasów" oraz geometrii jak jadę prosto cisza, lewo cisza, ale w prawo warczy.
Im większa prędkość tym głośniej warczy - dźwięk podobny do ocierania bieżnika o jakiś wystający element. Oczywiście przenosi się to na budę.
Jak jadę z pochyłem na lewą stronę to warczy nawet przy jeździe na wprost.
Czy może to być łożysko ?
PS na oponie zero śladów zużycia, ząbków itp, itd.
Pamiętaj o TAGach.
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2015, 23:33 przez robsonik4, łącznie zmieniany 1 raz.
W prawym wymieniałem 3 lata temu - stukało podczas jazdy.
Jak wyczytałem przypadkowo na necie podczas poszukiwań tematu klocków hamulcowych to powinno wymianę łożysk robić się w obu kołach jednocześnie bo i tak za jakiś czas poleci drugie, ale dlaczego to ??
Z tego co pamiętam to jak miałem MB 123 to zawsze wymieniałem parami bez względu na zużycie - wymiana w tylnych kołach to była wyższa szkoła jazdy <jezu>
Jak wyczytałem przypadkowo na necie podczas poszukiwań tematu klocków hamulcowych to powinno wymianę łożysk robić się w obu kołach jednocześnie bo i tak za jakiś czas poleci drugie, ale dlaczego to ??
Z tego co pamiętam to jak miałem MB 123 to zawsze wymieniałem parami bez względu na zużycie - wymiana w tylnych kołach to była wyższa szkoła jazdy <jezu>