[D2 FL ALL ] Listwy chrom przód i tył - jak zdjąć
[D2 FL ALL ] Listwy chrom przód i tył - jak zdjąć
mam pytanko jak zdemontowac te listewki chrom, co są w przednim zderzaku pod lampami oraz na tylnym :?:
Czy są one wciskane, wklejane lub coś takiego :?: moje są w strasznym stanie - zacieki jakies itp...
Probowalem czyścić polerować i nic musze je inaczej reanimować tylko trzeba je zdemontować. A nie chcę ich uszkodzić czy powyginać...
Czy są one wciskane, wklejane lub coś takiego :?: moje są w strasznym stanie - zacieki jakies itp...
Probowalem czyścić polerować i nic musze je inaczej reanimować tylko trzeba je zdemontować. A nie chcę ich uszkodzić czy powyginać...
Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 09:09 przez JabbaR, łącznie zmieniany 1 raz.
to da sie zrobic:) i tak myslalem o wyjeciu lamp i wyczyszczeniu bo swoje juz przeszly ;-) a co z tylem :?: wie ktos :?: dzis z nudów umylem autko potem zmylem z niego mase kropek od smoły a następnie nałożyłem 2 warstwy syntetycznego woski dobrej marki ;-) lakierek świeci się jak psu...jaj...obroża :mrgreen:
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Boczne dolne: na końcach masz po jednej śrubce wykręcasz i listwę przesuwasz do siebie. To samo z tyłu. Aby z tych listw wyciągnąć chrom należy te jajowate spinki () obrócić kombinerkami o 90st.
Górne listwy wyciągasz do góry (przy lusterkach będzie problem ale wyjdą), listwy nad szybami trzeba wykręcić z śruby pod uszczelkami.
W tylnym zderzaku demontujesz analogiczni jak w przednim.
Górne listwy wyciągasz do góry (przy lusterkach będzie problem ale wyjdą), listwy nad szybami trzeba wykręcić z śruby pod uszczelkami.
W tylnym zderzaku demontujesz analogiczni jak w przednim.
tak na przyszłość to te trójkąty są na spinki, wystarczy delikatnie podważyć i wyjdzie
cena... jeszcze nie wiem lakieruje mi kumpel po pracy i tyle co potrafie to mu pomagam więc cena nie bedzie jak w normalnej lakierni. czas wykonania to jeszcze lepsze pytanie bo robimy wszytko po pracy, ale dobrze idzie więc mam nadzieje ze nie miesiąc
tak, będzie nowy lakier na całejpreston81 pisze:malujesz całą ?? jaka cena ? i jaki czas wykonania pracy ?
cena... jeszcze nie wiem lakieruje mi kumpel po pracy i tyle co potrafie to mu pomagam więc cena nie bedzie jak w normalnej lakierni. czas wykonania to jeszcze lepsze pytanie bo robimy wszytko po pracy, ale dobrze idzie więc mam nadzieje ze nie miesiąc